2004 - Sapphire ATI Radeon 9700 Pro:
- Far Cry se lomio, svako malo bacalo me na desktop i onda gamma iz igre ostala na destopu tako da je bilo sve fino blještavo, flickering slike svakih par minuta
- Doom 3 je imao random freezeve gdje je ništa osim reset gumba nije pomoglo
- crtanje u AutoCAD-u 2005 je bilo tako lijepo iskustvo da sam znao šakama izrokat monitor (Trinitronca)
Antibiotik: nVidia 6600GT. Sve gore navedeno nestalo s istom.
2009 - Gigabyte ATI Radeon HD4850 (zamjenio sam 8800GT):
- rFactor je bio neigriv, raspadnute teksture, crne mrlje po ekranu
- World in Conflict je znao zacvikat na sekundu, slika stala, zacrnila se a zvuk nastavio ići normalno, opet samo reset gumb je igrao
- S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl je doživljavao slide show u Cordonu i u Army Warehouse levelima te BSODove u firefightu u samoj elektrani
- PES 2009 je isto bilježio neke čudne frame dropove
Antibiotik: vratio natrag 8800GT koju sam već obećao frendu, prodao HD4850 i spušio 230 kn u 3 dana na njoj, par tjedana kasnije popizdio i spalio još para i uzeo GTX 260.
Te radeonke su bile ispravne. Onima kojima sam ih prodao su radile. Na forumima je bilo istih i sličnih problema, a odgovori su bili "postoji još igara, ti si se uhvatio toga".
Kartice su bile OK, ali driveri su bili zaqrac.
I onda vidim da 11 godina nakon mog zadnjeg iskustva sa time, ljudi kupe grafičku od 3700+ kn i sa njom imaju ISTE probleme. U određenim igrama im se događa isto, crash to destop pa Driver stopped pop-up...
Nakon 11 godina čitam isto: "ta igra je zaqrac"
Ok, igra je zaqrac, ja je igram, za nju mi treba proper tool - kartica od Kožnatog seronje.
I onda da uzmem Navi ili Big Navi, platim ga recimo 100-120 EURa manje od neke Kožnate i dobijem isto? Ma jebo 120 EURa u tom slučaju.
Jedan Amper molim. Hvala.
Bottom line: više sam imao problema sa stvarima koje su razvikane i slovile za odličnost nego sa stvarima za koje se reklo da se treba izbjegavati