Citiraj:
Autor Manuel Calavera
Šta je tu je... Ljudi se opeku i gore za veće cifre na autima, nekretninama...
Nego uzimati polovnu gpu za te cifre mi iskreno nema i nikad nije imalo smisla... Nije to budžet od 100 eura pa da novo možeš imati samo govno, a polovno solidnu gpu. Pričamo o ciframa za 3 soma. IMO ako imaš toliko za neku grafičku , onda imaš i tih par stotina koliko treba za takvu novu. Ako je tih par stotina problem - veće je pitanje dali ti treba gpu za tu cifru ili imaš većih prioriteta u životu... ILI ako baš je problem - onda uzeti što bolju novu za te novce. Recimo nije rtx 2060 6gb ili RX 5700 smeće da nije dovoljna za nešto, nego su ozbiljne gpu iznadprosječnih performansi
|
Evo iskreno do sada sam uzeo jednu jedinu polovnu GPU i to bez garancije, HD 4850, nakon par mj uzeo novu GTX 560....jer je ova bila do nekog pušača i baš je smrdila po cigarama (inače mi je to jedna od najodvratnijih stvari, HW od nekog pušača, di se taj smrad uvuče unutra i sve se slijepi...fuj).

Uzeo sam proc, i5 non K, eno ga još radi ko nov.

Ugl iako i sam uvijek uzimam novo iz dućana, ne vidim gdje netko može fulat kupovinom polovne komponente koja još ima garanciju, pa ušteda od 500-800kn i nije baš zanemariva. Kužim da pričamo o npr HDD-u pa ga je netko tresao i svašta nešto, mehanička komponentna i može biti da je oštećena...ali grafa, proc, RAM....?
Tj ako malo razmislim, može biti da je netko čačkao po toj grafi i ubio ventilatore ili da je probio naljepnicu za garanciju, e onda je sranje.
Ali da mi sada crkne grafa vj bi uzeo neku polovnu jeftinjaču za pričekat Ampere.