Bio sam u Svicarskoj, Njemackoj, Bosni, Srbiji, Sloveniji, Italiji, Madjarskoj... Bila je i prilika za Francusku koju sam morao propustit...
O svim zemljama osim Srbije sve za raci je "thumb's up!". Srbiji ne, iz cistog razloga tog sto je u gradovima prometni kolaps (Jako izrazeno u Beogradu)... Imam ujaka tamo i moras bit ludjak da tamo "znas" vozit. Dam desnu ruku u vatru, ako tamo ima pravila i zakona (osim zakona ulice).
Naime, svojim ocima sam vidio par situacija i izdvojit cu jednu:
Cesta od nekih 6 traka, auti idu 4 u jednom, 2 u drugom smijeru, iako je zamisljeno 3-3. (Neka od glavnijih ulica). Slucajno smo se zadesili pjeske na raskrizju sa semaforom, i upalilo se crveno za aute koji idu tom ulicom (4+2), dok ovi u ulicama sa strane mirno cekaju (za divno cudo ne trube) iako im je upaljeno zeleno svijetlo i nema policajca u raskrizju...
Policajac koji je pusio na tramvajskoj stanici ne reagira, nego ceka da se u sporednim ulicama nakupi dovoljno auta i izlazi na raskrizje sirom rasirenim rukama i zaustavlja promet na glavnoj ulici (bez obzira na semafor) i pusta ove iz sporednih ulica, makne se na tramvajsku postaju, zapali i opet iz pocetka dok se tamo ne nakupi dovoljno automobila...
Ovo se treba vidjet da bi se povjerovalo...