View Single Post
Staro 18.02.2020., 20:32   #325
gorkix
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Nov 2008
radi se o laptopu HP 6820s, Intel, Core Duo, T2370, 1,73 GHz, 2x 1024 MB, 17", 1440x900, SATA 160 GB, ATI Mobility Radeon X1350,win7

to je sporedni laptop i uglavnom je spojen na lcd te se gledaju filmovi preko njega i rijetko internet..

s obzirom da su video datoteke sve zahtjevnije počeo je imati problema kod reprodukcije pogotovo full hd ,odnosno datoteke sa veći bitrateom...npr 4,5,ili više mbS ,obično je tada procesor na 100%,pa pomalo "steka"

kad bi se stavio umjesto hd -a ,ssd disk neki manji 120gb (da ne ulažem previše u stariji laptop) da li bi se dobilo na poboljšanju ,odnosno da li bi bolje reproducirao video datoteke ,odnosno internet jer te dvije opcije su jednina svrha tog laptopa..

napomentuti ću i da iako ugradim ssd disk videa će ipak i dalje čitati sa vanjskog diska

obično je hdd usko grlo ,ali razmišljam da možda i sam procesor je slab (pa i star) za reprodukciju hd video datoteka ,pa da ugradnja ssd možda ne bi ni donjela neko poboljšanje..
uglavnom se radi o datotekama hd sa bitrateom max 5,6mbs,znači ne nekih večih rezolucija ili previsokg visokog bitratea

Pa me zanima Vaše mišljenje o tome...
gorkix je offline   Reply With Quote