Tema: Automobili
View Single Post
Staro 18.02.2020., 14:13   #48294
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor KrunoSTc Pregled postova
Da li netko vozi ili ima iskustva sa Renault Megane karavan 1.6dci motoro, npr. kao ovaj sa linka?
https://www.njuskalo.hr/auti/renault...oglas-30696249

kakav je u odnosu na 1.5dci motor? iskustva itd?

hvala
O motoru ne mogu puno reći, jer sam vozio model s 1.5, ali mogu o svemu ostalom.
50 000 km proveo u njemu i jedva dočekao da prijeđem u drugi auto.

Manje bitno:
Vanjski izgled je fenomenalan, ali unutrašnjost to ne prati. Monotona siva plastika i dosadan dizajn. Lijepo ti ga je gledati izvana, ali se manje lijepo voziti unutra.

Više bitno:
Tvrd, jako tvrd. Rekao bih da je Golf mekaniji auto od ovog. Okej, vozio sam kratkog, a ne karavana, ali sumnjam da je nešto drugačije.

I obična sjedala fino drže, ali nakon par dužih vožnji mi se dogodilo da mi je utrnula noga (vozim na tempomat) i da mi se ukliještio živac u nozi na način da sam mislio da me netko šokerom stresao. U nijednom autu mi se to prije nije dogodilo.

Čudno je prilagođen vozaču. Kad se sjedneš u vozačku poziciju, i probaš nasloniti ruke, lijevo zapešće ti dođe na prekidače od prozora, a zbog oblika siceva, nemaš puno prostora za pomaknuti ruku unazad, a da ne okrećeš cijelo tijelo. Naslon za desnu ruku je previše pomaknut iza, pa ti jedva dođe pod lakat umjesto pod podlakticu. Netko od 195+ će biti super zadovoljan s time, ali onda nema ni mjesta iza njega.

Pošto sam s Clia prešao na Megane, mogu još reći i da su Meganeu svjetla slabija, a i mjenjač djeluje kilavo i ima plastičan zvuk kod šaltanja.

Definitivno probaj provozati auto par puta prije nego se odlučiš i obrati pozornost na te stvari. Na početku ih ne primijetiš, ali kasnije počnu živcirati. Ovaj ima daleko više i drugačije opreme od mog, pa su možda stvari drugačije.

Sad sam na Astri i tu je unutrašnjost fino napravljena i auto je daleko udobniji, samo nije toliko lijep za gledanje i mislim da ne postoji nikakav sportskiji paket opreme kao GT Line kod Meganea.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote