Citiraj:
Autor SympForTheDevil
48? Ajde neka je,vidim da nema službenog podatka već broje ljudi sa testerom
A vidiš da nije zanemarivo kada vidiš bleed na black baru ko da gledaš na Grundigu btj te jači blooming oko titlova...sad ne znam dal to smeta ljude al kad već kupuješ televizor te klase,bar riješi black barove kako bog zapovjeda...jer 90% sadržaja današnjeg ima black barove...i titlove. A i većina nas ovdje ima OCD za takve stvari.
Ja radi takve krucijalne stvari i boljeg kontrasta za HDR više naginjem Samsungu. Slika mi je bitna jbiga...i tu Samsung izlazi ko pobjednik.
Da mi je svjetlina nešto krucijalna nebi imao OLED ko primarni televozor....i nikakav LCD a bilokakvom svjetlinom ne može prismrditi solidnom OLEDu.
|
Citiraj:
Autor VooDooZG
wtf ???
Vjerojatno si mislio napisati da OLED ne može ni prismrditi nikakvom solidnom LCD-u pod svijetlini ..
svaki iole solidni direkt led lcd ima minimalno 600 nit-a kaj je max i najboljim OLED-ima, Samsungove 9-ke imaju HDR2000 pa čak i u najslabijim uvijetima testovima imaju preko 1200nita ( npr Q9FN ) dok OLED preko 600 može jedino ako neko reflektor stavi iznad njega -- OLED ima bolje tamno ali je u svijetlom spektru daleko lošiji od top klase direkt-led..
|
SFTD je htio reći da nikakav LCD, ni sa 2000 nits-a mu ne može biti ko OLED, bez obzira na svijetlinu ekrana na OLED-u.
Ali molim te otkud ti vučeš podatke da OLED ne može dati više od 600 bez reflektora iza?? Moj ima 830, a to baš nije 600... skoro 40% više. I prezadovoljan sam svijetlinom ekrana, iako mi je TV do balkonskih vrata koja gledaju na zapad... da spustim ja rolete da se skroz uživim, ali bi se recimo crtići i sav non-dark materijal komotno mogao gledati po danjem svijetlu.