Imam par pitanja i trebao bi koju preporuku, stanje je ovakvo ....
Kupli smo stan 90m2 u stambenoj zgradi koji je izdvojen iz ustava toplinarstva
(zbog enormnih računa za grijanje koje su bivši vlasnici imali)
a taj bivsi vlasnik je grijanje imao rijeseno sa nekakvim "švedskim" radijatorima na struju.
Nikad se nisam susretao sa njima, al pokazivao mi je racune i koliko sam vidio, u zimskim mjesecima ukupan račun za struju mu nikada nije bio preko 1000kn,
a u godišnjem prosjeku se kretao oko 700kn. S time da su i topla voda i kuhanje na struju.
Sad; na koju je temperaturu grijao stan i da li je uopće grijao dovoljno ... to ne mogu znati.
Moze me valjati i reći bilo sta u svoju korist ... ali nebitno.
Međutim ja bi primarno grijanje rijesio sa 2 jače inverterske jedinice, a njegove radijatore bi ostavio za dogrijavanje ... ono ... za svaki slučaj.
Stan je odlično izoliran, ima "c" energetski certifikat, a zgrada je sagrađena sistemom sendvič gradnje. Znači zidana konstrukcija, na kojoj je vanjska izolacija pa fasadna cigla.
E sad ...
Posto uskoro ulazimo u posjed, rušiti ću neke pregradne zidove pa sam razmišljao i na strop nabaciti stiropor kao dodatnu izolaciju. Dal je netko radio to i kakva su iskustva?
Pošto je stan na 4 katu, isto tako imam mogućnost i sa vanjske strane nabaciti stiropor i staviti recimo limeno krovište. Možda je to bolja solucija?!