View Single Post
Staro 15.02.2020., 07:58   #4675
Hombre
Registered User

Datum registracije: Jan 2011
Citiraj:
Autor santos Pregled postova
istina. to mi se jednom dogodilo na nastavi... trebam upisat ocjene iz ispita i windowsi na skolskom laptopu odluce da ce se apdejtati... otiso u zbornicu po svoj netbook, vratio se, ulogirao se u e-dnevnik i poceo upisivat ocjene, vec sam bio na pola razreda dok je apdejt bio gotov... katastrofa.

Upravo čovjek da ne povjeruje. Uz metered connection tu je i Pause update od 7 dana , a ako se pogleda bolje može se odgoditi i do 35 dana što znači da se mislilo na svakojake probleme koje bi ljudi mogli imati kad bi im update banuo na vrata u neželjeno vrijeme, a postoji opcija da te upozore da je restart potreban i čekaju kao vijerni psić dok ne odobriš.
Iako svaki update napravim za sve probleme uzrokovane nekim od njih postoji rješenje koje nije samo rješenje problema koji update može napraviti nego stvar opće kompjuterske kulture koja se zove backup i ne samo onaj koji ima brdo programa i stvari na boot disku koje mora poštimavati nego svatko kome kompjuter nije usputna zanimacija ili uživa u ponovnim nstalacijama ga treba napraviti. Obzirom da su USB 3.0 stickovi odavno prešli kapacitet potreban da se smjesti backup zajedno sa svim programima, a koštaju kikiriki sam USB na trakicu oko vrata i nosiš ga gdje i kako hoćeš.
Inače svatko onaj koji ima važne podatke trebao bi imati dva backupa na dva odvojena fizička medija na različitim fizičkim lokacijama gdje je druga lokacija po mogućnosti bančin sef ili neki od onih u atomskim skrovištima, a da ne govorim o poljima, cloudima ...
Kada sam prije x godina pitao svog doktora kome su se pojavili bad sectori na disku i kojem sam rekao da kupi novi disk te jedne neradne subote u roku keks napravio clone ima li backup baze podataka, a kad me samo blijedo pogledao pitao sam ga što bi da se nešto dogodi, a on je odgovorio da bi se ubio. Uglavnom je kupio USb i svako nekoliko dana presnimavao ne predugačku datoteku u kojoj su stotine pacijenata s opisima bolesti, liječenja, lijekova koji su im propisani... a kad sam predložio backup na dva odvojena mjesta nije to napravio ali me za nekoliko mjeseci nazvao da je kupio i HDD za backup koji stoji doma jer mu je kolegi u Senju prije tjedan dana potpuno izgorila ordinacija.
Opravdanja nema. Zamašan backup traje par minuta, njegovo vraćanje kada turiš USB s WinPe još kraće ako imaš SSD i prst u uho. Napominjem svakako USB 3.0 jer potrebita ponovna instalcija Windowsa koji ne diraju postavke u slučaju već starih USB 2.0 zna potrajati. Ja ima dva backupa ali ih nisam nosao na odvojena mjesta jer da se desi neka katastrofa podaci i komjuter bi mi bili na zadnjem mjestu ali od kada mi je lopovska gamad odnijeela sve moguće medije uključujući i video kameru, fotoaparat koje su mi vratili kada su vidjeli d u njima nema ništa interesantno ali USB s WinPe i ostalima na kojima se nalaze njima totalno nevažni podaci meni važni jesu dok su mi prijatelji koji misu slušaju jako blizu oltara državnog odvjetništva rekli da sve to skupa ako se odluče na optužbu mirne duše mogu čekati 4 godine, a nakon toga sve skupa sve to u smeće jer će biti zastarjelo, baterija u laptopu koja je skupa i mijenja se u servisu, baterija u mobitelu bit će totalno mrtve tako da me kretenluk oko lažne optužbe koju je DO progutalo mamac s udicom već došlo sasvim lijepog izdatka oko kupovine svega i svačega.
Uostalom, ako radite nešto izuzetno važno iskopčajte prokleti kabel od Interneta ili privremeno isključite Wireless.

Zadnje izmijenjeno od: Hombre. 15.02.2020. u 08:15.
Hombre je offline   Reply With Quote