Citiraj:
Autor De5tr0yer
To je očita činjenica i znana je svima koji su sudjelovali u diskusiji nakon mog postavljenog pitanja, koje je postavljeno na način da sam apsolutno svjestan čemu ta funkcija služi; koristio sam ju dva puta dosada prije nego bih otvorio laptop u svrhu čišćenja prašine i zamjene termalne paste.
Da se riješimo svih jezičnih zavrzlama, preformulirano istovjetno pitanje: je li normalno da se, ako se duži period laptop ne koristi, ta funkcija sama aktivira bez mojeg htijenja?
Nisam. Što točno radi pritisak na tu tipku? Po informacijama je to prekid napajanja u slučaju da se laptop ne želi ugasiti, a ne obratno.
Moram isprobati sljedeći put - bilo bi nezgodno da mi laptop treba i ne da se upaliti, a utičnice nigdje na vidiku 
|
Samo da javim moja iskustva vezano za to i objašnjavanje istog novim kolegama ili korisnicima. Radim u podršci za lenovo
Disable built in battery je vise za servis, prije bilo kakvog prckanja na matičnoj bi se trebalo ugasiti da ne bi bio kakav napon od baterije koji će slučajnim dodirom dovest do kratkog spoja.
Hard reset ili emergency reset - prazni uređaj od bilo kakvog napona koji je ostao u uređaju. Imali smo situacije da to budi čak i “mrtve” uređaje koji se nisu palili normalnim putem, ali rješava nekad probleme kada jedna baterija nije vise prepoznata. Primjer kod jednog korisnika sa x1 Extreme 2nd gen. Ali može riješiti nekad probleme kod bilo koje komponente, kamera, touchpad...
I sry ako sam tak uletavam u temu