A bas me potezes za jezicinu... da, u pravu si.
Tako da tko god ima imalo ukopanu kucu u zemlji ili planira ukopati 1,5m istu, kondezacijski će itekako imati smisla.
Tko je spominjao izolaciju, pvc ? Gdje sam ja napisao za tih 75-80C da je u izoliranoj kuci i sa PVC stolarijom ? ( uzgred je pvc - djelomicno ) Nadalje, prvo pises da trosis do 12m drva sa
tim svemirskim kotlom,
ne spominjes izolaciju.., onda pises da lozis Pelete + drva i opet ne spominjes izolaciju. Ne kuzim poantu tvojih postova i takvih inforamcija nedorecenih ? Dilas polovne kotlove ili koj kli..

Sta na kraju lozis, drva ili pelete ili oboje ? Normalno da temperatura
moze i mora biti manja ako imas Pufer jer nije isto
konstatno davati ( izoliranoj ) kuci 55C ili brzo sa 75C zagrijati neizoliranu kucu.
Malo morgen ces sa 55C neozoliranu kucu drzati 24h toplom na -20, nadalje... kakve veze ima tvoje centralno na sta god vec sa bojlerom na plin i temperaturama centralnog bilo atm ili kondezacijski ? Koliko vode imas u
systemu a koliko sustavi sa bojlerima ? Ne pali ti se lampica jos uvijek kada se spomene kolicina vode u kotlu ?
Sam ti gledaj krivulje, ja se uzdam u ovo...
Jedna suha i sada se loze a druga ce nagodinu... ne ovu, nagodinu !! Ne gledam krivulje nego ubacim u kamin ak mi je za guzicu zima, ako je bas steglo onda plin po potrebi mada djecurlija urla da im je prevruce u sobama za spavati.
Mi smo prosle godine potrosili 600 kubika plina na dogrijavanje, kupanje i kuhanje, dakle 158kn mjesecno u prosjeku. Dok je tezite
bilo na plinu + 7m drva trosilo se oko 1650 kubika, dakle 435kn mjesecno. Koju god racunicu slagao
sa drvima, uvijek su jeftinija od plina, kupovao lokalno od preprodavaca po 300kn/m2, isao u sumu i pravio ili kupio klade u sumariji, usteda je izmedju 500-2500kn ako su drva primarna a plin samo ispomoc. Rad oko drva nisam racunao.