Ove zime nije bilo postenih minusa, mozda 2 tjedna bilo ujutro oko -7 ali preko dana se vrtilo oko 0 ili -2 i to je to za ovu zimu. Ja grijem isto temperaturom vode u systemu i ove godine nisam imao potrebu nagariti ga preko 60C.
Ako je vani -10 ili -15 kako je bilo prije 2 godine onda ni taj kondezacijski nema sanse da da sa 55C zagrije posteno kucu. Dakle ustede su samo ako zivite na moru sa toplijom klimom i gdje se sa 55C u systemu moze zima preziviti.
Kada su opaki minusi koji znaju potrajati po 2 tjedna a sjecam se i jedne veljace koja je cijela maltene bila u minusu onda temperatura vode mora na 75-80C a u takvom radu kolike su stvarne ustede kondezacijskog vs atmosferskog ?
Da su cijenom isti nebih rijec rekao, normalno da ces uzeti nesto sto manje trosi, modernije itd... osim toga te cijevi, plasticne su veli kolega @mamikulcic ? Moraju biti plasticne ? Po meni je to problem, zasto ? Pa jednostavno sam si
od postojeceg funkcionalnog dimnjaka napravio tipizirani dimnjak ! Sta ako se plin zamrzne ko jedne godine a imam otvor za dimnjak u drugoj prostoriji gdje moze pec na drva ? I to ne pricam bez veze jer desilo se na 3 dana da je bila
prekinuta isporuka plina, prvo se smrzao pa onda negdje dalje nesto puklo a komsija dosao kod mene da mu prodam 2m drva, vani snjeg do guzice maltene. Uopce mi se ne svidaj ideja da od postojeceg funkcionalnog dimnjaka na koji moze ici sporet/kamin/plinska pec ili bojler, radim dimnjak na koji moze samo jedna vrsta trosila !! Meni sad da krepa atm bojler ili se iz bilo kojeg razloga prekine obustava plina, odnesem u djecju sobu gdje prolazi dimnjak bilo kakvu pec manju i LOZI.
Za spasiti se ako je vani -15 i dok se ne popravi, sredi situacija imam beckup jer imam funkcionalan dimnjak, OK ako u kuci
imate drugi dimnjak ali ne znam, mozda sam ja paranoican ali osloniti se samo na struju ili plin i nadati se urednoj isporuci, nema sanse.