View Single Post
Staro 12.02.2020., 08:52   #822
tiki66
tiki
Moj komp
 
tiki66's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,573
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
tnx.
erste bi uzeo zaista samo tekući i net banking (zazirem od mbankinga, i to se neće promijeniti).
Zašto zazireš od mbankinga? Ja sam isto zazirao prije koju godinu pa sam ga uključio kad je bio džabe, i od tada sam totalno zaboravio na net banking. Jednostavnije je i brže, pogotovo plaćanje računa uz "slikaj i plati" gdje skeniraš bar kod sa računa i odmah ga platiš.

Inače ja sam u tranziciji sa Erste na HPB. HPB ima besplatno vođenje računa (tkz. supersmart račun) - samo pazi jer da bude besplatan moraš ga napraviti preko njihove mobilne aplikacije i to videopoziv sa agentom. U tome paketu je besplatna Maestro kartica, besplatan mbanking (ne i netbanking!) i besplatno vođenje računa.

Mbanking aplikaciju im radi Infinum, isto kao i za Erste i RBA. Ako te zanima kako radi, možeš skinuti aplikaciju na mobitel pa u njoj imaš Demo mod. A HPB aplikacija je IMO bolja od Erste: ima notifikacije kod promjene stanja na računu, ima ePoslovnicu gdje možeš chatat/pričat/videopozivirat za bankarom umjesto da ideš u poslovnicu, možeš kupovati udjele u investicijskim fondovima preko nje (meni bitno), kod potvrde plaćanja imaš opciju "pošalji potvrdu na mail" gdje potvrda dođe u .pdf obliku (za razliku od erste gdje dođe u obliku maila pa moram okidat screenshot).

Minus je manjak bankomata, ali keš možeš podići u svakoj pošti. Ali postoji još jedna caka - ja sam napravio Revolut pa na njega prebacio određenu količinu love (prebacivanje sa tekućeg na Rev je besplatno) i onda sa Rev možeš podizati novce sa bilo kojeg bankomata (osim sa PBZ, oni naplaćuju naknadu) džabe do 1700kn mjesečno (nakon toga ide neki fee).

Još nešto - neki dan sam platio A1 račun i naknada je bila 0kn. Navodno je i HEP besplatan ako platiš u poslovnici ili pošti sa njihovom karticom, ali nisam isprobavao.

Što se tiče hpb prepaid kartice - ona ti se plaća jednokratno 50kn i traje dvije godine. Ako ćeš to, radije napravi supersmart žiro račun (također džabe) pa ćeš dobiti i mbanking uz to i sve to za 0kn. A za kupovinu preko interneta ti je najbolje preskočiti naše banke i otvori si revolut - tečaj je puno bolji, možeš raditi virtualne kartice, fizičku karticu možeš koristiti svugdje itd.
tiki66 je offline   Reply With Quote