View Single Post
Staro 11.02.2020., 20:47   #1579
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Si probao oprat?
Ak neide dole, prvo oprat pa onda (ako je stiropor s akrilat fasadom) akrilna impregnacija te na koncu akrilna fasadna boja.
Ne znam kak izgleda točno to mjesto na koje ptice slijeću no imaš za kupit plastične trake s tankim metalnim pipcima što vire, kao igle. To obično stavljaju ljudi na podroženice krova, ili mjesta koja su pticama draga.

Ne ide baš lako dolje, zalijepilo se gadno, crvena zemlja.

Dosad nisam prao, samo sam četkom očetkao malo gdje se baš vidjelo.
Točno iznad ulaznih vrata u duljini 2m su zablatile, na spoju zida i stropa - ulaz je uvučen cca 1m. Očito im se sviđa to mjesto jer je zaštićeno od vjetra i kiše pa stalno pokušavaju. Kad skuže da im se blato ne hvata baš dobro, onda se presele pola metra dalje i probaju tamo i tako sve zaprljaju. Naročito je gadno ako je bila kiša prije pa imaju blata okolo jer onda nevjerojatnom brzinom grade. Vrata da ne spominjem, dođem doma, a sve grudice blata po vratima, a bude i kakice.

Ispred je na strop montirana lampa na senzor, na njoj su isto probale. Tu sam skužio da je jedina šansa da u proljeće ugasim lampu i gore navučem šuškavu plastičnu vrećicu, to im ne paše i onda više ne idu. Ne smeta ih uopće što se lampa pali po noći, jedna sjedi gore, a druga oblijeće oko lampe da se pali, valjda se griju

Iznad vrata nažalost ne mogu ih se riješiti, a one žice sa šiljcima su mi ružne. Tako da ih u sezoni gnježđenja moram 2-3 puta na dan tjerati i rušiti to što naprave. Nakon nekoliko dana nađu si drugo mjesto i onda je mir.
Nisam htio prati dosad jer se bojim da će se sve iscijediti prema dolje, ali izgleda da ću morati cijeli taj ulaz.
Nemam pojma da li je akrilna fasada, valjda je. Stiropor je unutra.

Hm, miniwashem probati?

Citiraj:
Autor elance Pregled postova
Kupi umjetnu sovu ili vranu jer ih se ostale ptice boje, postavi na željeno mjesto i zaboravi na golubove, vrapce, lastavice itd...
Znači ovako nešto: https://www.ebay.com/itm/Owl-Bird-Re...wAAOSwXspdeWVFMogu potvrditi da djeluje.
Hvala za ideju, to sam bio jednom tražio kod nas, ali po trgovinama nemaju pojma. Za ebay se nisam sjetio.

Samo meni se čini nekakvog orla trebalo naći, a ne sovu
c-shadow je offline   Reply With Quote