View Single Post
Staro 09.02.2020., 22:11   #1554
domina
Premium
Moj komp

domina's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Ma već je pala odluka na kond bojler, te imam novu informaciju za servise. Radije uzet vaillant nego npr bosch bojler jer je teže nać servisera za bosch, što znači i da ako ga ima da je skuplji, ne?
Rupu za zrak u kupaonici teško da mogu iskoristit jer bi između bojlera i te rupe za dimnjak bio prozor, pa ne dolazi u obzir.
Ali pošto imam drugu kupaonicu iznad te, koja se nebude renovirala, mogo bi tamo nabacit bojler jer ima priprema za njega, a i dimnjak bi bio kraci za cca 2,3m.

Ma trebo bi nacrtat da se vidi u bokocrtu kako to izgleda i di bi smjestio pufer i peć u podrum ispod kupaonice.. pa sve to sumirat, ali ako nađem vremena.
Imam preporuku majstora koji bi to sve sam odradio, ali moram se raspitat, zato sam tu.. On će mi i preporučit šta i kako, ali volim pitat za takve informacije iz više izvora..objektivno razmišljanje..
Sad sam u proučavanju pufera, dal uzet skuplji, da danas sutra spojim solarke. To su te dileme..

@goran
nije problem da plin bojler dogrijava pufer, više je sranje kad ga od nule ide zagrijat.. al to ću pitat majstora, a još i ako sanitarnu vodu stavim preko pufera onda itekako ima smisla.. iako nemam pojma kako to funkcionira (cijevi sa sanitarnom vodom prolahe kroz pufer i griju se ?)

Budžet je fleksibilan, tj rastegnut ću se na svako rješenje koje je dugotrajnije i efektivnije.
Pirolitički kotao je skup da, ali nije toliko problem cijena nego pitanje vijeka trajanja, a neka mi kotao sprhne kao što me kolega gore uplašio.. onda radije kupim nekoliko običnih peći. Također skladištenje drva mi je problem i nisam siguran da bi mogla ostat dovoljno suha.

Zadnje izmijenjeno od: domina. 09.02.2020. u 22:20.
domina je offline   Reply With Quote