Citiraj:
Autor domina
dobar post 
hvala na savjetu, ovo za kamin je jos jedan razlog zas cu stavit pec na drva u podrum za centralno.
morat cu porazgovarat sa majstorom koji ce mi to radit, a dotle skupljam vasa iskustva 
a kolko sam ja shvatio, to bi funkcioniralo preko razdjelnika topline, kad se vatra ugasi, ventili od peci se zatvaraju i otvaraju pod plinskog bojlera.. samo jos treba vidit kak tu ugurat pufer 
drugo pitanje je dal uopce treba pufer i dal bi se voda u puferu dala zagrijat na cca 60 celz paralelno sa ostatkom kuce, pa kad se prestane lozit da pufer odrzava grijanje jos par sati
|
Imam kombinaciju pirolitičkog i pelet kotla plus pufer 1000l i 200l PTV. Dovoljno je imati nepovratne ventile u krugu svakog kotla i neće biti neželjene cirkulacije jedan kroz drugi.
Malo bi shema grijanja bila drukčija nego kod mene jer ja i za pelet i drva koristim pufer dok za plinski kotao treba spojiti malo drukčije. Uglavnom, i tu se sa par nepovratnih ventila riješi taj problem...
Koliki ti je budžet za kotlovnicu ako smijem pitati? Zašto si rekao da odustaješ od pirolitičkog kotla, cijena?