08.02.2020., 20:28
|
|
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Autor igofanatic
kaj si ti tak nabrijan?
sve sam napisao kako stoji. k tome ti je i kolega iza mene rekao. dali su senzori, vaganje ili rengen otkrili tvoj mob koji si platio realno 37$ a piše vrijednost 20$. k tome piše rabljeni dijelovi telefona. pa nisu oni od jučer u pošti i da ne znaju da ljudi pokušavaju svašta ušverati. a mobiteli su vruća roba za zaradu.
tako da moraš drugi put sa kinezom ipak dogovoriti drugačiju strategiju.
znači gdje bi oni došli da ručno pregledavaju svaki paket. imaju očito sistem kako pratiti i šta pratiti. jedno je po vrijednosti, koja mora biti iznad 22€, a ostalo su očito tekst, gramaža itd. sve ovisno šta su do sada imali na piku, kao mobiteli i ostale zanimljive stvari za carinu.
ali ne vidim šta se nervaš toliko, pa vidim da ti piše oslobođeno od plaćanja carine.
edit:
dodatno kad se uzme u obzir težina paketa od 200g, odnosno 180g kako je netko napisao. nek se makne 1/3 težine na ambalažu, mada i manje, u tvom slučaju je taj rabljeni dio težak preko 120g. što je svakako čudno da neki dio toliko teži. mobiteli su danas uglavnom oko 150g teški. znači vaganjem i tekstom im je paket bio sumnjiv.
|
opet... ne znam kaj brijes, mobitel je prosao bez carine
Citiraj:
Autor Ag008
Je li tko naručivao stvari, ali da šalju iz Francuske
https://www.aliexpress.com/item/33031736221.html
Navodno ovo šalju iz francuske, ali ne znam kakav je to Shipping: US $1.58
to Croatia (Local Name: Hrvatska) via Seller's Shipping Method - FR
|
kolko znam u Francuskoj su neki masovni strajkovi, od zeljeznica, javnog prijevoza itd... jedan frend je narucivao nesto ,2 mjeseca nije posiljka izasla iz Francuske, na kraju lupao dispute za refund na paypalu.
Citiraj:
Autor Dottore
S obzirom na napetu situaciju sa virusom i da li seller dalje šalje pakete redovito ili toliko kasni?
Planiram nešto naručiti par kablova
Отправлено через Pixel
|
meni paketi i dalje stizu, svakih par dana po jedan, tak da nema nekih vecih panika da nekaj nece stic. samo onaj koji sam lupio dispute (1 od zadnjih 10) nije stvarno dosao.
|