Tema: Automobili
View Single Post
Staro 06.02.2020., 15:13   #48080
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Ne branim Daciu. Neutralan sam totalno. Gledam samo uležno-dobijeno, od kako sam postao privatnik mnogo sam odlutao na tu stranu (možda i previše).

Šta to KONKRETNO nije uredno na jednoj Daciji?
2017. kupljen logan MCV 1.5 dci. Od điđa ima tempomat.
2019. kupljen logan MCV stepway 0.9 tce, sa svom mogućom opremom. Navigacija, tempomat, digitalna klima, senzori naprijed i nazad, kamera pozadti,... Nije se moglo čekati onoliko koliko su rekli da se čeka za auto po narudžbi pa je kupljen baš ovaj sa lagera. Za 12000 €.
Ni sa jednim ni sa drugim nikakvih problema nema. Orađuju posao baš kako treba. Jedtini za održavanje, jeftini za kupovinu. Svaki dan su na terenu i jedan i drugi.

Firme nemaju potrebu za audijem starim 10 godina, samo da bi se kurčile. Taj isti audi/bemvej/mercedes/štagod NIJE i NE MOŽE biti pouzdan kao bilo šta novo. Za 4 godine novo sokoćalo će imati 4 godine, polovnjak koji sad ima 10 tada će imati 14 godina. U kakvom je stanju bilo kakav gumeni komad nakon 14 godina?
Kada se pokvari i najmanja sitnica, koja možda košta i 1€, taj automobil je neupotrebljiv i ne dnosi prihod. Posao stoji. To nije prihvatljivo. A siguran sam da će se prije desiti neka glupost na nečemu starom 10 godina nego na novoj stvari (koje god marke da su u pitanju).

EDIT:
Osnovna svrha prevoznog sredstva je da tebe ili robu preveze sa jedne tačke na drugu. Sve mimo toga je (ne)potreban luksuz.

Zadnje izmijenjeno od: Milentije. 06.02.2020. u 15:23.
Milentije je offline   Reply With Quote