View Single Post
Staro 06.02.2020., 06:37   #1522
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Trebam savjet oko jedne situacije u zgradi.
Naime, susjedi do nas su odlučili preseliti vanjsku jedinicu klime sa balkona na fasadu. Od 150 stanova, oni su očito najpametniji i je*e im se za ostale.

Problem je lupkanje kapi koje padaju sa viših katova, što iz odvoda balkona preko kojih izlazi kondenzat klima, što kiše koja baš iritantno odzvanja po tom limu.

Predstavnik stanara je očito nemoćan jer je preko upravitelja dobio odgovor kako Grad Zagreb nema uređen akt/pravilnik koji definira postavljanje vanjskih jedinica klime izvan užeg centra grada, a mi smo na Krugama, tj. Komunalno gospodarstvo nam ne može pomoći.

Građevinska inspekcija također nije nadležna jer se ne narušavaju temeljni zahtjevi građevine, ne utječe na zdravlje ljudi, okoliš itd., a za postavljanje istih nije potrebna dozvola.

Što napraviti? Najradije bih prepilio nosače pa neka se je*u gamad jedna, ali to bi bilo preočito.
Može li se išta napraviti preko pitanja vlasništva? Tipa, oni su vlasnici samo unutar gabarita stana i balkona pa neka tamo rade što hoće, a nisu vlasnici vanjskog dijela zgrade, odnosno fasade i ne mogu provoditi svoju volju kako im se sprdne.

Ljetna sezona se približava i već znam da ćemo izludit kad krene otvaranje prozora, klimatiziranje i ostala ljetna veselja.

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote