View Single Post
Staro 05.02.2020., 14:32   #643
santos
Premium
Moj komp

santos's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor igofanatic Pregled postova
malo si otišao previše u širinu i zbrkano.
cijena na paketu će pisati ona koju kinez ima za taj artikl, te ona kao takva ako prelazi 22€, neće ju carinik maknuti, već sistem koji je uočio brojku iznad vrijednosti 160kn(gdje bio oni stigli kad bi ručno pregledavali svaki paket koji dođe). a logično je da će svi mobiteli biti iznad te cifre, samim time nema veze dali piše mobitel, kamera ili sl. na paketu.
osobno nikad nebi takav tip robe uzimao od kineza ovakvim putem. neku lakšu-jeftijiju el. robu da.
a o toj cijeni koju ti veliš da kinez stavi 5, 8 i sl, je isključivo ako se ti tako dogovoriš sa njima. e sad, dali su senzori na carini/pošti kad paket prođe kroz skenere tako pametni da skuže da je unutra mobitel, a piše 5usd ili sl. na paketu, e to je drugi par rukava.

šta se toga tiče oko rasprodaja i sl. điđimiđi, znači opet ista stvar, ako je cifra iznad 22€, dobit ćeš doma obavijest da ispostaviš koliko si to platio. i tamo će pisati koliko si platio, stvarno ili "dogovoreno". a ako je sve to bilo ispod 160kn i tako je i na kutiji pisalo, tvoj paketić ti sretno i besplatno dolazi domeka.
pricas nebuloze i sad cu ti to dokazati. evo pakiranje mog paketa, opis sta je unutra i cijena gore. ajde da cujem koji ti je sad argument zasto je paket bio otvoren? (slika u prilogu).

Citiraj:
Autor Alfa_R Pregled postova
carina i pdv se naplaćuju na robe i usluge (poštarina), ne koliko je plaćena.
Mogu uzeti u obzir račun ako je realan, ali mogu ga kompletno ignorirati i ići na procijenjenu vrijednost.

Da nije tako bilo bi npr ovako - kinez bi na svojoj stranici naplatio "elektronsku uslugu konzultacija" jednom računu i nakon toga robu ti naplati 20 dolara.

Ja sam uzeo mobitel od kineza do sada 3 puta, ali na foru prepakiravanja pa nije bilo carine/pdv-a.
Lukavi kinezi.
da, to je sljakalo neko vrijeme, ali mislim da su i to skuzili , pa sad ne prolazi. bila je fora ako narucis DHL-om neki express shipping, onda se nije carinilo.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ScreenHunter_17 Feb. 05 14.31.jpg‎
Views:	312
Size:	107.5 kB
ID:	21938  
santos je offline   Reply With Quote