Ja ne kažem da je priča u GTAV kvalitetna, nije. Puno toga nema nikakvoga smisla i čini mi se da serijal ide u pravcu online servisa. Ali GTAIV mi je po svemu bio toliko razočaranje da mi je teško to staviti u isti koš. Tada se o tome nagađalo a s vremenske distance smatram da se i dokazalo kako je DLC sadržaj iščupan iz core igre, rupe su pokrpane hrpom istih i sličnih misija dok je raznolikost pošla kroz prozor, o priči i progresiji likova da i ne pričam. Zbog toga je po meni i očito odstupanje kvalitete u dlcovima prema core GTAIV.
Što se tiče GTAV, čak da je Houser i dobar pisac, realno s tri igriva lika teško bi bilo ostvariti konzistentnost i imerivnost, Ali šta sad. Radnje samog lika, gledane kroz odluke igrača, ne moraju biti pretjerano u skladu s njegoim impliciranim karakterom. Primjerice, možeš igrati kao psiho ubica s Franklinom ili nekakav minimum kill roleplaying s Trevorom. Sve je stvar slobode gameplaya što je meni u GTA uvijek bio broj 1 i po kojem pitanju SA je jednostavno rasturao.
Što se tiče konzistencije, po meni je to krenulo nakon VC u nekom drugom pravcu što je bilo u redu dok se kompenziralo s raznolikim gameplayem.