View Single Post
Staro 02.02.2020., 13:03   #7025
Xenon
Banned
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,542
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Pa sad, da su novi auti bolji od starih, i jesu i nisu, ovisi što gledaš. Previše si pod utjecajem marketinga, da se pokaže čiji je veći, ali da se visoka rezolucija na mobitelu može nekako iskoristiti, ne može. Ona je najmanje bitna stavka u toj klasi mobitela (ne kažem da je nebitna). Veći je problem svjetlina ekrana pa se na suncu teže vidi. Prije 5 i više godina sličnu rezoluciju su imali high-end mobiteli, a A3 je neki mid-end. Ti i ja nećemo kupiti takav mobitel za sebe, ali izjaviti da je S10e sa 438 ppi neupotrebljiv je apsurd nad apsurdima. On je prije neupotrebljiv zbog omjera stranica, ali zbog ppi nikako. Sad imam 500 ppi ekran na svom mobitelu. Treba li mi? Ne, i nisam ga kupio zbog ekrana, to mi je bila sporedna stvar.
Ja pod utjecajem marketinga? Pa ja sam se na tome davnih dana školovao. Neke razlike ne mogu biti marketing kao odnos 720 vs. 1080. Prevelika je razlika da bi to upakirao marketing. Marketing ti jedino tu može prodat tako nešto ispod prosjeka pod normalno i dobro.

E vidiš tebi je sporedna meni nije. I sve je meni jasno da je na papiru jedno u praksi drugo. Ali ako imam mogućnost birat bolje za iste novce onda uzimam bolje kao i svaki razuman čovjek. Ima i iphone ispod prosječnu/standarnu rezoluciju za 7000 kn pa kaj sad? Jel apsurd je ... al netko više voli brand nego sam uređaj ... to je njegov izbor. Tako i u svemu. Ja nisam tu da se prilagođavam i odobravam mane-prednosti nečijeg proizvoda već da biram između ponuđenih.
Xenon je offline   Reply With Quote