View Single Post
Staro 01.02.2020., 21:17   #4080
Exomaniac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2016
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Koliko sam ja skužio, oni će po postojećoj cijevi od parice, iz ormara ispred zgrade povući optički kabl u stari ormar na ulazu. Tu montiraju novi ormar i dalje idu kanalicama do stanova. Zgrada ima samo prizemlje i 2 kata, u kraju smo uz more gdje se prema planu ne grade više zgrade. Znači da neće biti manjih etažnih ormara. Meni su kanalicu dovukli do iznad ulaznih vrata i iz nje visi žuti kabl. Što dalje radi tehničar i što je transparentni patch cord?
Jer na mjestu gdje mu završava kanalica je nadvoj od vrata, tu ne znam kako će bušiti
Što dolazi meni u stan s druge strane vrata i da li ja mogu tu nešto birati gdje i kako se montira?
Ovaj dio s montažom si skužio dobro, to se tako radi svugdje. Oni će tebi montirati gdje im ti pokažeš da treba doći. U stan se ulazi tamo negdje iznad vrata obično, nije to nikakav problem za izbušiti poseban. E sad, ima više opcija za provođenje niti po stanu, od kojih je jedna i transparentna nit. No, mislim da ju ne preporučaju ni tehničari, a ne bih ti ju preporučio ni ja osobno. To je obična nit bez izolacije koja se stavlja u neki kut i onda se prekriva i lijepi tankim slojem slikona i ona je praktički nevidljiva. Do problema može doći kad jednom dođu maleri ili ćeš imat neke nove građevinske radove pa će netko nešto strugati, šmirglati ili štemati i onda ćeš i ti i oni vjerojatno potpuno zaboraviti tu nit i onda će ona se presjeć tijekom tih radova.

Druga opcija je provođenje plastične kanalice uz čošak negdje u koju se stavlja standardni žuti kabel s izolacijom i dovodi do mjesta gdje je modem. A onda ako te smeta ta kanalica ti kad ćeš idući put ići u obnavljanje zidova možeš poštemati malo zid i uvališ to u neki bužir u zid tako da se ništa nigdje ne vidi.
Exomaniac je offline   Reply With Quote