Citiraj:
Autor Mommistake
Znači, lik ukrade auto s prometnom, fejka moj potpis na ugovoru i to je njegov auto sada, jer sam mu ga ja prodao navodno za xxx novaca?
Eto, živimo u pripizdini, no jednostavno ne mogu vjerojati da to može biti istina.
Npr. odem na more, jedan auto mi ostaje doma. Neko mi ga ukrade, napravi prijenos i fejka ugovor. Ja nakon 10 dana dolazim s mora, prijavim krađu, kad ono, auto već glasi na novog vlasnika, ima prometnu novu, novi registraciju itd.
To je slučaj o kojem vi pričate?
|
Mislim da si malo pretjerao.
Prvo, temeljem sasvim drugog zakona ne smijes ostavljati prometnu u autu. To je upravo kako bi se olaksalo dokazivanje eventualne kradje. Pretpostavljam.
Drugo, ne vidim kako je ok da eto jedni moraju ici kod javnog biljeznika i komplicirati si kupoprodaju automobila da bi drugi mogli ostavljati prometnu u vozilu jer im ne stane u novcanik/vise ljudi vozi auto. Pogotovo jer je kazna za isto nedjelo 300kn (to je valjda 150kn ako platis odmah?). Koliko vas cesto policija zaustavlja? Koliko cesto cete zaboraviti prometnu?
Pravo rjesenje je kompletno izbaciti prometnu (pa i vozacku) iz policijskih kontrola. Imas OIB, vidis status vozacke. Imas broj sasije, vidis status vozila.
I sve se to moze vrlo lako implementirati, ali eto. Ljudima treba posla pa nek jedni stambiljaju, a drugi provjeravaju. Problemi modernog drustva.