Evo i ja sam nedavno podesavao A40
Nije moj (meni je jos S7 dobar..). A40 je losije napravljen od prvih A serija koje su bile alu. Mob je kompaktan i nije pretezak sto je bilo bitno kod kupovine. Ima nfc, poznato sucelje jel a cijena ok - 1200kn (oglas). Bio bi ok da ne trza no to oni za koje je namjenjen ne primjete.
Sto se tice boljih za istu lovu (ne mislom konkretno na A40 nego opcenito u rangu cijene)...nedavno sam gledao P30 koji kosta nekih 7500kn (u trgovini) i kada vidim da kod otvaranja galerije ucitava fotografije kao da radi ne znam sta, muka mi je. To toliko sporo ide..pa skrolas a on kasni...znaci samo 7500kn za takvo iskustvo. Navodno bi kamere trebale biti wow..za mene su foto iz tih kamera plasticne, neupotrebljive. Opcenito Huawei ima vrlo lose neoptimizirano sucelje koje meni nije sjelo.
Pogledao i Xiaomije (9t/pro) koji je na prvu ok ali isto tako sucelje koma a kada procitam koliko se ljudi zale na kasnjenje i nedolazenje notifikacija, probleme nakon updateova..hvala ali ja ipak ne zelim takve probleme.
Oneplus je prevelik i pretezak (kao i velika vecina danasnjih mobitela)
Kao netko tko je koristio iPhone od pocetka pa do i7 i skocio u android svijet jedino mi Samsung odgovara. Da je savrsen, nije. Da zeza...pa bas i ne (S7). ima nesto trzavih animacija, baterija je ok, radi bez restartanja mjesecima, ne usporava. Sto da kupim nakon njega, jednog dana? Izbora je sve manje a cijene su sve vece. Uvijeti su mala tezina, kompaktan, ok kamera, nfc, stabilan OS, ravni display. S10E je cini mi je jedina opcija ili mooozda Note10 (ok, nema ravni display).