Citiraj:
Autor suedamA obmaR
Pa zar nije gpu isti potpuno jer s starim biosom se isto overclockaju, tj. oni su samo ocali tako da više skoro pa nemaš headrooma za oc. Povečali su power limit, ali to su mogli i odma napravit i bili bi na puno boljem glasu jer bi imali gpu šta se super oca. Nekad prije je bilo normalno da novija grafa nižeg ranga bude brza skoro kao i starija iznad nje. Npr. 4770 i 4850.
Ne bih sad iz principa uzeja novu gpu tog ranga, radije povoljnu vegu ili gtx 1070 ili ti i čeka ako se možda situacija ikad popravi.
Prije 4 ili 5 godina sam uzeja polovnu r9 290 sapphire trix za 1200 a sad još uvjek toliko košta rx 580 4gb nova šta je žalosno.
Mining groznica je prošla ali su cijene ostale kao da još traje jer se korporacije prave lude
|
Problem je što nisu svi modeli validirani na tim clockovima. MSI je rekao da par modela ne može furati memoriju na 14 gbps
Što se tiče ovog drugog dijela oko valua - to stoji, tu smo mi mainstream useri popušili jednog velikog crnog. Jbte danas je gpu od 3500kn "mainstream" - ma nabijem ih. Po meni je nekako još išlo do 2012 odnosno hd7000 i gtx 600 serije, recimo u segmentu do 200 eura. Nakon toga minimalni pomaci, a u flagshipu višestruko veći.
Sve je jasno kad se pogledaju npr. "60" i "80" klase... Koliko je puta gtx 1060 jača od gtx 660, a koliko je puta gtx 1080 jača od gtx 680... Naravno pri tom su sve duplo skuplje pa nadalje. Ova turing genracija je nezgodna za "60" klasu jer ima 5 različitih modela (1660, 1660 super, 1660ti, 2060 6gb i 2060 8gb) pa sam upotrijebio pascal