Citiraj:
Autor d0X
Najjača svjetska sila je u Vijetnamu popušila, a u Iraku se dobrano namučila. Mi mali i nebitni smo pak sredili veće i jače od sebe. Da si ti u toj profesiji što te ne bi zanimalo kako to? Znam da je moderno pljuvati po svemu hrvatskom, ali vojska nam je u svijetu cijenjena.
|
NVM,dva člana familije su mi prošla obuku u West Pointu. Dakle ne vojno učilište u ZG već u New Yorku. Znaš li koliko amera studira časničku školu u Hrvatskoj? Nula,ravno nula. Dolaze skakati iz aviona zato jer su Plitvice lijepe a Udbina je blizu.
Jedna skica,bratić mi je letio na Mi24 sa ukrajincem u doba zadnje operacije,gađali nekakav tenk 48 sati sa navođenim oružjem i tek sa onesposobili kada su ga vlasnici napustili i ostavili statičnog. I sad bu...ameri,koji su sa Cobrama i Apačijima upokojili oklopnu komponentu druge zemlje,dolazili ovdje nešto učiti? O čemu točno? Kako dva dana ne pogoditi oklopno vozilo? Ili kako unajmiti američku konzultansku firmu MPRI sastavljenu od američkih 3 star generala da nam pomogne u "organizaciji"? Čisto za informaciju,Amerima je bio neprihvatljiv omjer (naših)poginulih časnika u odnosu na običnu pješadiju,koji je kodnas bio XY puta veći nego šta oni smatraju prihvatljivim.
Zadnja operacija na prostoru Hrvatske se predavala(ne proučavala) na WP,ali ne u sklopu "kako su ovi to hebeno napravili" već u sklopu predmeta vojna povijest. A tamo se sluša sve od bitke za Termopoli do pohoda Zavadalova po Splitu.
Završih sa ovime
(otac branitelj,bratić visoko rangiran u HV,završen WP,sin mu trenutno tamo,nisam u profesiji toj ali sam dobro upućen)