View Single Post
Staro 25.01.2020., 01:21   #422
mkey
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2018
Lokacija: tu
Postovi: 2,021
Ja sam pred par godina popunio taj obrazac, platio uplatnicu za tekući mjesec i ostale im vratio skupa sa obrascem, preporučeno s povratnicom.

Kroz nekih tri mjeseca stigla opomena pred ovrhu, bez da su uplatnice uopće pristizale. Pošaljem prigovor na mail, podsjetim ih, jer su možda zaboravili, kako sam "odjavio prijamnik" i nakon toga mi odgovaraju mailom da "nisu znali", povlače sve prijetnje i tako to.

Nakon još nešto vremena došao inkasator, ne znam koja budala ga je pustila u zgradu. Pita da šta je to bilo da smo odjavili prijamnik, kažem nemamo više nikakve prijamnike. Nešto je naškrabao i pošo odakle je i došao. Nakon toga je jednog susjeda uhvatio pa mu je pretpostavljam prosjek za moju zgradu bio nepromijenjen.

Sve što se promijenilo nakon par godina je da je meni ostalo skoro hiljadu kuna godišnje u žepu. Ali naravno, ima svakakvih iskustava, pogotovo s inkasatorima koji su spremni falsificirat potpis pa onda oni uporniji završe na sudu a oni manje uporni jednostavno plaćaju.

Meni osobno je puko film kada sam si konačno uspio utuvit u glavu da su mi ti smradovi izvukli desetak hiljada kuna tokom godina za praktično ništa. Ja nemam ništa protiv da oni naplaćuju svoj program, kodirajte ga pa naplaćujte koliko god hoćete. Samo što je to onda tržišno natjecanje a to njima ne paše, teško se natjecat na tržišu, imat dobar program, plaćat 3 hiljade zaposlenih, rokat plate dopisnicima po 50 hiljada KN i sl. Ne ide to samo tako.

Što se tiče one napomene na obrascu kako morate omogućiti inkasatoru da dolazi u kontrolu, to je čisti lov u mutnom. Što se mene tiče, kontrolor može kontrolirat koliko god i kad hoće, ali meni u stan neće uć nikako. Ako je do mene, neće ni u zgradu uć, to je također privatno vlasništvo.

Što se tiče kazni, ovo nije osobno iskustvo, "kazna" bude obično pretplata za 3 mjeseca, dakle 240KN. Ljudi koji su "uhvaćeni" i koji ne plate tu "kaznu", po tome što sam čitao okolo iskustva, ne bude nikakvih posljedica. To je sve APP sistem, "kazna" je nagrada za inkasatora. Također sam čitao kako bi ljudi, nakon što su "uhvaćeni", plaćali par mjeseci pa onda odjavili prijemnik i to valjda isto prolazi ok.

Zadnje izmijenjeno od: mkey. 25.01.2020. u 01:29.
mkey je offline   Reply With Quote