Citiraj:
Autor johnsmith
Vlasnik redmi note 4, SD verzija. Gore je xiaomi.eu weekly/dev rom, zadnji tamo iz 2019 negdje. Otključan bootloader naravno. Twrp instaliran. Root se ne sjećam da sam stavljo, magisk isto 0 bodova. Sve je bilo divno i krasno dok unazad par mj nisu aplikacije počele kenjat da je uklonjena root zastita - tipa ECC mobile app od erste, revolut, netflix. Na playstore ih ne vidim vise, ako iskoči slučajno u app notifikacija za update, pokaže mi ju playstore ali piše ono sranje "your device is not compatible bla bla".
Znači par načina koje sam našo za provjeriti root kaže da ga nemam. Kaj bi još moglo biti problem? Unlockan bootloader, twrp? Jel to uopće aplikacije i vide?
Pomozite
P.S. Miui 11 global stable se isplati stavljati na note 4 SD ili ne? Ovaj xiaomi.eu dev je umro razvoj i ostalo je na miui 10.
|
Skini s PlayStorea SafetyNet Test aplikaciju. Pokreni i javi rezultat.
Koliko znam svi kineski modeli padaju na "CTS profile match" testu i sa kineskim i sa eu ROMovima.
Odnosno niti jedna kineska verzija moba ne podrzava razna net bankarstva, uber i slicne aplikacije koje zahtjevaju taj nivo sigurnosti.
Npr meni ne radi niti poslovni gmail dok privatni na @gmail domeni radi.
Disclaimer, ne razumijem se bas u problematiku vec je ovo zakljucak koji sam izvukao nakon visednevnog googlanja nakon sto sam se sam susreo s ovim problemom. Pisem iz sjecanja.
Ne znam sto je tocno "CTS profile match".
Ako je netko upucen u detalje, ili sam ja nesto krivo napisao, slobodno me ispravite.
U svakom slucaju, izbjegavati kupnju mobitela za kinesko trziste. Kupujte samo global verzije, nikakve global rom i slicne fore. Kao sto je i napisano na forumu vec hrpu puta ali pisem ponovo jer se i dalje redovito javljaju ljudi koji gledaju ustedjeti $20, $30, a nisu svjesni problema.
Ps. Imam u okolini jedan Note 4 global version. Radi savrseno od prvog dana. Na zalost ostao je na Android 7.0 ali je gore MIUI 11.xx od prije koji mjesec, ne sjecam se tocno.