View Single Post
Staro 23.01.2020., 22:30   #10
Nixis
Casual gamer
Moj komp
 
Nixis's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 802
Bijelić jest kao ovlašten za Xiaomi ali dosta traljavo to rade. Naime, nemaju dosta proizvoda u ponudi sa CE certifikatom.

Tako da ima trgovina koje kod nas imaju zanimljive Xiaomi stvarčice koje ostali nemaju jer Bijelić nije uvezao.

Također, određene trgovine kod nas sami uvoze iz Kine ili izvana (Poljska) pa imaju povoljnije cijene od Mi Store i drugih dućana koji uzimaju preko Bijelića.

Moje skromno mišljenje je da je Bijelić kao tvrtka koja nema veze sa tehnologijom nego transportom pića jako loša za širenje brenda Xiaomi i to odrađuju traljavo, upala im sjekira u med nekakvom vjerojatno zakulisnom igrom jer se vidi da im fali iskustva u gadgetima i općenito tom segmentu prodaje i distribucije.

Nadam se da će neko drugi uskoro pokupiti prava na distribuciju Xiaomija iako Xiaomi nikada nije zaključao tržište i tržište je slobodno tako da opet ponavljam ima drugih dućana koji imaju muda sami uvesti Xiaomi proizvode tako da većina hit stvari dođe u naše dućane neovisno o Bijeliću.

Primjer kako su loše pripremljeni je da su dva dućana u ZG uvezla sami romobile iz Kine prije nego je Bijelić to uvezao iz Kine ili Poljske.

Doduše Xiaomi je već stvorio sam brand u HR bez Bijelića i prodaje se doslovno sam od sebe zbog modernog i minimalističkog izgleda i tog omjera ulozeno/dobiveno/kvaliteta.

Moja preporuka je da ne gledate samo dućane na popisu "ovlaštenih prodavača" jer ćete naći drugdje bolje cijene i širu ponudu, mislim da sam kompetentan to reći kao vlasnik dosta velikog broja uređaja iz Xiaomi ecosistema. S druge strane, kao neko usko vezan za web design mogu samo popljuvati ovaj pokušaj Bijelića i webshopa... em je neažurirano em je neoptimizirano em je jadno i amaterski. Takva firma si mora priuštiti pravu dizajnersku firmu da im to održava i uložiti 2-3 tisuće eura u web. Makar doduše, nisu se potrudili niti prevesti izbornik početni gdje stoji "Mi Phones"... pa to je posao od 30sec. Kopirali su source code i ubacili kontakt i ovlaštene prodavače. Kad to vidim odma mi je jasno kako je traljav ostatak poslovanja.
Nixis je offline   Reply With Quote