Uf, taksisti

.
Nedavno izlazim ispred zgrade, put je sirok taman za jedan auto i stoji uberovac tocno na pocetku tog puta, on kraj auta, pusti cigaretu i gleda u mene. I nakon 30 sekundi pita lik... a ti bi van? A ne, ja tu bezveze sjeo u auto i dosao do tebe samo da te gledam

.
Citiraj:
Autor jed2i
U ponedjeljak sam bio u mupu, morao sam predati zahtjev za novu vozačku
Šalter do mene, deda, preko 80 godina, želi novu vozačku
Predaje fotke i čujem tetu na šalteru kak mu govori da su to jako stare fotografije
Deda ju pita : pa kak?
Teta odgovara : Gospodine to su crno bijele fotografije.
Dakle, deda je donio fotografije brat bratu 50 godina stare i to ne kuži.
Sad zamisli njegovo ponašanje u nekoj prometnoj situaciji.
|
Nedavno sam produzivao vozacku i kako sam radio lijecnicki pregled bila neka starija bakica, rekao bih 75-80 god. I udje u ambulantu za pregled ociju i cujem kako ju doktorica ispituje i ona apsolutno nista ne vidi. Doktorica joj je govorila na kraju slova i brojeve, pa joj ne znam, ne vidim, a to je sitno. Prosla je lijecnicki, doktor joj je napisao da do 85 joj vrijedi vozacka i da nakon toga opet mora na pregled. I koliko takvih bakica i dedica prodje lijecnicki.
Danas se vozim iza isto nekog dedice i lik je na mostu mladosti tri puta gumom dirnuo rubnjak. Par minuta prije tog isto stariji lik, izgubljen u vremenu i prostoru, nit zmigavca nit gledanja tko ima pravo prolaza.
Jutros isto stariji uberovac na kruznom toku na kvatricu isto izgubljen, nit prati znakove na cesti, nit sto drugi rade, lik po svom iz trake za desno ide ravno.