Evo misljenje nekoga tko je sa FER-a presao na TVZ (tad je bio FER2).
Meni FER2 nikako nije sjeo, jer si morao provoditi 6+ sati dnevno na faksu, i onda je kao student nemoguce raditi, a nisam planirao zavrsiti 5 godina faksa i imat 0 godina iskustva kad ga zavrsim. No posto te FER ne zanima, evo o TVZ-u.
Prednosti:
-stigne se raditi pored faksa
-hrpa predavaca je iz industrije i kad vide da studenta nesto zanima, guraju ga u razne firme i na razne projekte
-dosta lagano dobiti odlazak na Erasmus+ i provest godinu dana vani (ja sam bio u Warsawi)... HR agencije svrsavaju na tu stavku u zivotopisu iz nekog razloga
-bolji nastavni program ako se nakon faksa planiras zaposliti u struci
-hrpa specificnih predmeta ako te zanima nesto odredjeno (tipa, imas predmete: razvoj Android aplikacija, razvoj iOS aplikacija, MVC.Net...) i predavaci su stvarno vrh na tim predmetima
-daleko manje nastavne grupe nego na FER-u (na MAT1 i Osnove elektrotehnike je nas 190 bilo na jednog predavaca, lol...to je Bologna, male individualne grupe

)
Mane:
-malo slabiji kolegiji matematike (to sam nadoknadio dok sam bio vani na razmjeni)
-los odabir ako mislis nastavit u akademskom smjeru
Za FERIT sam cuo da je slicniji TVZ-u nego FER-u. Ja sam uz prve tri godine na TVZ-u stigao jedno 2 godine raditi kao developer, od cega je jedan projekt zazivio pa se nas par zbog investicije preselilo u Poljsku. Mentor mi je izasao u susret i pustio me da malo razvucem obranu zavrsnog, dok mi je jedan profesor dao da kolegij unaprijed polozim (dosta tezak pismeni i usmeni) kako bi mogao otici u PL bez da se moram o faksu brinuti. Sve u svemu, da nije TVZ-a bilo, dosta stvari koje sam postigao ili ne bi postigao, ili bi opet zrtvovao faks kao sto sam FER zrtvovao.
Sretno sa odabirmo!