Ja sam do sad koristio Logitech K120 (100kn tupkovnica).
Sad sam uzeo Alloy HyperX FPS Pro (nema numpad).
MX Red.
Evo dojmova nakon dan-dva koristenja.
1- Travel tipki mi je dosta dug (MX RED). Kako su to gejmerske kad puno prije registriras tipku na ovoj K120 tipkovnici.
2- Puno teze je pritisnut tipku. Prizaju veci otpor od K120.
3- Vise su mi pasale flat tipke.
4- Tipke su woobly.
4- Vise mi odgovara UK layout jer je TAB malko duzi, a lijevi shift je kratki, te tu imas jednu dodatnu tipku.
Na 4 i 5 se ocito moram naviknuti.
1 i 2 mi je skroz bedasto... Sad si zelim nabaviti one O ringove. Ima toga gdje u Hr?
Ostalo
HyperX definitivno djeluje vise sturdy i kao kvalitetnija tipkovnica, svaka tipka ima vise manje isti osjecaj, dok na K120 bas i nije tako. Sama tipkovnica i izgleda je fora. Al ono, imao sam prevelika ocekivanja i sad mi djeluje skroz overrated. Najvise mi smeta koliko trebas pritisnut tipku da registrira i koliko vise sile treba koristiti. Brze umara prste.
Isto kad polako guram tipku unutra osjecam kako tipka klizi po necem.
Edit:
Upravo sam testirao da stavim tezinu od 37-40 grama na tipku. I utisne se tipka (mislim da ne svaka identicno).
I skuzio sam da za K120 treba vise od 40 grama. Znaci Alloy, MX RED, treba manji silu. Ali mislim da imam osjecaj ko da ih je teze stisnuti zbog travel distance. Jer treba dublje pritisnut tipku da se registrira + nakon toga ima jos travel + tipka konstantno pruza otmor.
Dok K120 treba par grama jaca sila. Mozda 2-3 grama. Ali activation distance je jako kratak, kraci, i nakon toga nema skoro nikakav resistance. Time ispadne da puuuuno manje umara prste.