View Single Post
Staro 18.01.2020., 21:01   #8197
elance
Banned

elance's Avatar

Datum registracije: Jan 2014
Da preusmjerim raspravu u temi Sancta Domenica u ovu temu koja je pravilna.

Citiraj:
Autor Kristijan_7 Pregled postova
To jednostavno NIJE istina. Kupujem dosta vani i nemrem se nacudit kaj vi ovdje pisete. Evo prvi shop kojeg dosta koristimo iz HR za informatiku, pise slijedece:

Your order should be returned in the same state that you received it – with complete documentation, undamaged, clean, and with all original packaging and parts.

If items are not returned in their original condition, you may not be refunded the entire amount of your purchase.

Alzashop
Koliko ja znam engleski jezik, oni su napisali da bi roba "trebala" biti vraćena u tom i tom stanju, ne piše "must be".
Drugim riječima, trgovac apelira da mu se vrati u što boljem stanju, što je i razumljivo, pa neće trgovci napisati na svojim sajtovima: "vratiti nam proizvod u kakvom god hoćete stanju, pokidane kutije i sl.".
Ljudi, čitajte malo neke stvari s mozgom.

Super je što si spomenuo alzashop kojemu sam do sada vraćao 3 predmeta, 2 miša i mobitel.
Vraćen mi je iznos točno u LIPU iako sam te stvari raspakirao i KORISTIO.

Uvijek se trudim kutiju što je moguće više sačuvati i režem sealed naljepnice skalpelom.
Ali je ponekad pakiranje jednostavno loše i mora se dosta toga rezati, pa sam tako i jedno pakiranje miša morao totalno uništiti jer je sav bio u plastici.
Na mobitelu sam poskidao zaštitne folije koje je kasnije teško vratiti, prerezao sam plombu na kutiji logično, i nitko u alzi me nije pitao za ništa niti spominjao umanjen iznos.

Vraćao sam jedan mobitel nedavno u neutrino, nakon par dana korištenja sam odlučio da je spor i vratio im ga nazad.
Vraćen mi je iznos u LIPU i to u rekordnom roku, odmah 2. dan kad je njima stigao paket.

Vraćao sam prošle godine logitech miš u centro.hr, bio mi je prevelik i jednostavno mi nije odgovarao.
Vraćen mi je iznos u LIPU.

Prije dvije godine sam vraćao mobitel kupljen na amazon.de.
Korišten je bio 10-ak dana, neki Lenovo, njegovo sučelje mi nije odgovaralo, spakirao sam nazad, poslao u Njemačku i dobio puni iznos na račun + uplatili su mi i poštarinu koju sam platio.
Ono što je zanimljivo, imaš 30 dana fore da vratiš - ne 14 i to mi je jasno pisalo na računu.

I stvarno mi nije jasno koju potrebu neki pojedinci na ovom forumu imaju da šire neke svoje teorije, pišu laži i pišu da trgovac ima pravo odbiti bilo šta?
Vidjeli samo u drugoj temi mišljenje inspektorata, vidjeli samo da je puno ljudi napisalo da su vratili bez problema, sam sam vraćao dosta puta, i opet to nekima nije dosta nego pričaju svoju priču. WTF?????

Ja još nisam na ovom forumu pročitao da je bilo kome umanjen iznos pa ne kužim na čemu neki temelje svoje zaključke i koja je svrha tih postova?
Pa daj se javite na forum kad vas trgovac bude zezao oko nečega i kad budete imali konkretan primjer, ovako samo pišete svoja mišljenja "kako bi trebalo biti", a u isto vrijeme mi drugi uredno vraćamo predmete i vraća nam se puni iznos, i to u svim državama - FUNKCIONIRA.

Citiraj:
Cijela prica je krenula iz USA di je to dosta rasireno vec dugo, ali je i definirana, zato cete cesto vidjet da ekipa nosi robu sa neskinutim etiketama koje uredno odlazu i sakrivaju unutar robe, jer inace ne mogu vratiti u ducan.
Koja je priča krenula?? Priča je krenula ovdje na forumu gdje par ljudi koji nikada nisu ništa vratili trgovcu pričaju drugima kako stvar funkcionira.........

Citiraj:
Autor Kristijan_7 Pregled postova
Osobno mislim da na primjeru blistera, isti nebi kupac niti smio otpakiravat, a kamoli koristiti taj usb stick te ga onda vratiti koristen. Isto kao sto ne dolazite skalpelom u ducan i otpakiravate stickove sa polica redom i vracate ih natrag, tako i u ovom slucaju, doma ga tretiras isto ko da ga gledas u ducanu. Barem ja to tako tumacim. Na kraju, jebe mi se za trgovce, samo sam htio potaknut raspravu malo da vidimo iskustva, jer me strah da bi se netko mogao zaletiti i najebati zbog ovakvog jednostranog tumacenja odredenih forumasa.
Je, eto tebe je baš strah da će nekome odbiti povrat.... WTF??
Pa ti sa svojim postovima odvraćaš ljude od njihovog zakonskog prava!!

Zamolio bi te da ako nemaš iskustva s zakonskim povratom da ništa ne pišeš, jer nije bitno tvoje osobno mišljenje, bitno je kako stvar funkcionira u praksi, a to sam napisao gore, a napisali su i mnogi drugi.

P.S. Svakako ne treba nikome savjetovat da podere kutiju, baci u smeće neke stvari iz sadržaja i sl., uvijek treba maximalno paziti barem tih prvih 14 dana, jer treba poštovati neki odnos prema trgovcu.
Ali ako ti nešto ne paše onda imaš pravo to vratiti i vratit će ti se puni iznos, jer je ZAKON takav i trgovci nikada ne rade problem oko toga.

Zadnje izmijenjeno od: elance. 18.01.2020. u 21:15.
elance je offline   Reply With Quote