Tema: TV Antena
View Single Post
Staro 18.01.2020., 20:18   #181
beli14
Premium
Moj komp

beli14's Avatar

Datum registracije: Mar 2011
Zaboravio sam spomenuti. Riječ je o Iskra anteni (logo je na toj kutijici s priključkom). Baš izgleda kao starija DTX-92. Samo moja ima (je imala) pocinčanu mrežu na zadnjoj strani.

A kako mogu provjeriti ako je to dobro? Prema otporu? Pokušavao sam tu žicu zalemiti tako da maksimalno dodiruje postojeći vod. Ako treba biti otpor 75 Ohm. Znači, kad bih na PCB-u, jednu stezaljku stavio na mjesto di ide plašt coaxa, a drugo na mjesto di ide bakar. Trebao bih imati 75 Ohma? Iskreno, sumnjam da je tako.
Ono što ja trebam, nalazi se na 26 (28) stranici kataloga (tamo piše da su to pojačala)? Izgleda kao ovo što si mi ti linkao.

Ova manja ne znam čija je. Ništa nema na kutiji, ali također ima hrđavu mrežu iza.
Navodno je prije kabel za antenu nije bio coax. Bile su dvije žice pa je valjda tako trebalo spojiti. Ne znam.

A kako meni radi bez tog člana trenutno? Zbog toga sad još više sumnjam u ispravnost veće antene i mog posla. Ali dok vozi, vozi.

Veća antena MUX M2 60% kad sam naciljao Sljeme (ali i brdo). Kad samo pomaknuo prema dolini (da se maknem brda) imao sam jači signal (barem su tako vikali ), ali nemoguće je tu antenu držat mirno na rukama u zraku. Pa to točno ne mogu znati.

Manja antena. Spojio i naslonio antenu na zid. Došo do TV-a. Pretraga kanala. Evo još i sad uvijek 54%, kvaliteta 100%. Na svim MUX M2 kanalima. No, primjer Jabuka TV skoro pa i nema slike, a Jabuka TV HD ima 54/100. Znam da je drugi MUX, ali mi nema smisla ak je isti odašiljač.

Bojim se da, ako ostavim samo ovu manju antenu, da neću imat dobar signal s jednim 2way splitterom na oba TV-a. Slovence izgleda lovim da i komad drota spojim na TV na prikljucak za antenu.

EDIT:
Bi ovo pomoglo kod manje antene? https://www.aliexpress.com/item/32965119068.html
Cijena je smiješna pa baš zbog toga i pitam. Izgleda dobro. Jednu manju nadžbuknu kutiju, i ovo unutra i F konektor za spoj.

Zadnje izmijenjeno od: beli14. 18.01.2020. u 23:05.
beli14 je offline   Reply With Quote