Tema: TV Antena
View Single Post
Staro 18.01.2020., 19:36   #179
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
"Popravak" asimetričnog člana si sasvim pristojno izveo. Kako vidiš nema nikakvih aktivnih elemenata.
Druga kompanija "sa ovih prostora", Gorenje - Elrad (mislim da više ne postoji),
je koristila konstrukciju asimetričnog člana baš izveden kao "VF trafo",
2 odg. namota oko male feritne jezgre.

"Ovako je to izgledalo" > slika izbliza me podsjeća da bi se baš moglo raditi o Gorenje - Elrad anteni (oblik kutije, razmak između dipola), mada nije stavljen "njihov" asimetrični član kojeg sam opisivao.

Ova izvedba asimetričnog člana kojeg si popravljao ili kakvog sam linkao gore je izvedena samo pcb vodom.
Općenito je malo zeznuto objašnjavati te stvari jer je teško shvatiti kako se VF ponaša u odnosu na "klasične" elektronika sklopove.

"Na manjoj UHF anteni" > po veličini i izvedbi bi se moglo raditi o nekoj starijoj Iskrinoj anteni.
Spoj neću ni komentirati. Očito je netko svojevremeno krpao i "snašao se" bez asimetričnog člana, a rekli smo da ih je zeznuto naći.
Dobro si zaključio da je živo čudo kako je sve skupa radilo ...

Prvi zadatak bi bio nabaviti novi asimetrični član za manju antenu,
kutiju koja se raspala možeš (re)konstruirati od neke pvc kutije,
pucam napamet - ABC sir ili nešto slično

Ako slučajno razmaci ne odgovaraju ti možeš napraviti prilagodbu sa malim komadima Al. trake ravne ili L oblika, ovisno šta je zgodnije, upravo šta si pitao poviše.

Za kraj, MUX M2 signal ti je bio oko 60% - 54%, kolika je kvaliteta ?
Bilo bi poželjno da dobiješ malo bolji nivo i stabilnu kvalitetu.
Može to biti i samo jedna antena ako dobro lovi sve šta trebaš.
Nikky je online   Reply With Quote