View Single Post
Staro 18.01.2020., 18:14   #298
fishkal
Premium
Moj komp

fishkal's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Sreca moja je da imam forumskog anonimusa panasonika da mi skrene pozornost na tu neistinu. Mwa! <3
Kolega, pretjeruješ naveliko a nedaš si reći.

U cijeloj Europi postoji ovakav zakon, u Americi možeš vratiti proizvod kako ga god kupio i vrate ti novac. I svuda kao i kod nas jako malo proizvoda se zapravo vraća.

A evo ti malo i još koji detalj o trgovini nad čijim sudbinom plačeš.

Kupovao sam laptop ženi, pred nekih mjesec dana. Pregledao x YouTube reviewa i skratio izbor na 2 modela, oba iz SD.

I odem sa suprugom da vidimo uživo koji nam više odgovara i da kupimo uređaj. U SD CC1 West nađem oba uređaja, zamolim trgovca da ga upali pa da mogu vidjeti ostale stvari.

Trgovac, relativno bahat, čudi se da pitam da se laptop upali. Veli on meni - pa gospodine, tko bi taj laptop kupio da radi izložen?
Ja mu kažem - pa to je izložbeni primjerak, ovako i onako ljudi po njemu brljaju i gledaju build quality.
Ne, on ustraje da laptope ne možeš isprobati. Ja mu kažem - okreni se oko sebe. Svi uređaji rade, mobiteli, televizori. Sve pokrenuto.

Da gospodine, al to su demo modeli. Kaže - imate li vi Windows doma. Reko da. Pa što onda imate paliti, znate kako izgledaju windowsi.

Znači ja sam poludio, nisam se htio svađati jer nema smisla. Samo ga pitam - jel vam s tom politikom onda bolje da ja oba uređaja naručim preko weba, isprobavam 13 dana, i onda jednog vratim? Uzmucao se lik, ja otišao doma.

Znači ti kolega žališ trgovca koji izložbene primjerke prodaje pod nove (jer eto, nisu bili pokrenuti), koji smatra da što imaš ti gledati uređaj kojeg bi kupio - jer eto imaš doma Windows - to je isto, i koji ne kuži da će imati više povrata uređaja ako ne dopustiš ljudima da testiraju u poslovnici naspram ako to ne dopustiš.

Par dana iza sam bio u Mediamarktu u Grazu - svi uređaji rade. Testiraj koliko god hoćeš.

Al eto, jadni naši trgovci - bankrotirati će od balkanaca malograđana. A ti isti trgovci rade ovo gore ili da ne spominjem da sam vikend uoči crnog petka neke stvari kod njih kupovao po nižim cijenama od tih "velikih akcija za crni petak"

Zato, polako sa žaljenjem. Nemaš koga žaliti iz dva razloga. Većina trgovina su obični muljatori, a razina prava koju daje naš zakon je općeprihvaćena razina u Europi.