View Single Post
Staro 18.01.2020., 11:02   #2259
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Apropos temperatura zen2. Kao prvo eto bio sam napisao da ja imam primjetan pad istih od kad su popeglali BIOS-e, a vj igra ulogu i sama pasta, kojoj možda treba neko vrijeme da se stabilizira. Ugl ja od toga da sam sa prvim 3600 gledao 95-96 stupnjeva, sada ovog nikako ne mogu natjerat preko 82-83. Evo baš sinoć sam prekodiravao sa xmedia i handbrakeom (oba po dva filma u isto vrijeme), ne za test nego jer mi je trebalo. Nije prešao 72 stupnja.
OK, dakle popeglali su sigurno neš u BIOS-u, ja sam trenutno na ''stock'' postavkama, inače sa ovim postavkama koje sam tu stavio mi se proc čak grije manje 1-2 stupnja....moram priznat da mi niš nije jasno.
I za kraj, ono što sam ja primjetio je da se zen2 procesori svi griju tu negdje +/- 5%, dakle te fore 3700x se grije više od 3600 i slično ne drže vodu. Zašto?
Pa očito zbog binanja, taman su ih posložili tako da sus vi tu negdje.
I da, temp na zen2 skače ko mutava i po 20 stupnjeva u šutu i to je normalno, mislim da iste skokove imaju i intelovi procesori u laptopima.
Neka me slobodno netko ispravi ako sam što omašio.

EDIT: Nisam jedini koji je primjetio manje temp od peglanja BIOS-a, a pogotovo ovog zadnjeg. Baš zbog pisanja po forumima sam i išao ponovo provjeravat jer se više tim glupostima ni ne zamaram.