Tema: Slusalice
View Single Post
Staro 17.01.2020., 18:15   #2613
p3c3k
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2019
Citiraj:
Autor xGAME Pregled postova
Planiram si piknuti ANC slusalice, zbog izoloacije od svijeta, ureda, i što zbog toga da se mogu u sebe zatvoriti i slušati glazbu bez da ometam druge.

Gledam da se isprsim i uzmem WH-1000XM3. Skupe su, ali ako ću već kupovati bih si uzeo nesto pošteno. Zanima koliko su vlasnici njih ovdje zadovoljni njima, pogotovo sad nakon dužeg korištenja. Na pitanje da li se isplate je vjerojatno teško odgovoriti, jer ovisi o tome koliko tko sve te điđe-miđe voli i primjeti razliku u kvaliteti zvuka, ali svejedno, da li se isplate uzeti za cca 2.200 kn?
Brat koristi WH a ja sam zbog losih iskustava sa Over ear i On ear slusalica uzeo WF-1000X M3.
Posto nosim naocale nakon sat vremena koristenja slusalica, jednostavno me pocinju zuljat i ne mogu ih vise nositi zato kaj me glava pocinje boljeti.
I tak sam se ja odlucil na provjerenu kombinaciju ponistavanja buke i ''podsa''.
Drugi razlog zakaj sam uzel WF je ta da cesto putujem avionom i autobusom pa mi je lakse zaspati sa njima nego sa satelitima preko glave, a opet po potrebi mogu nositi samo jednu

Sa WF modelom dolaze 2 seta od 3 razlicite velicine cepica (razlika je u tvrdoci i ocito kombinaciji materijala). Nazalost isprobavao sam sve kombinacije i na kraju pronasao rijesenje u AKG cepicima slusalica koje dolaze uz S10+. Ulaze dublje u uho i jednostavno naprave neku vrstu vakuuma koja jos dodatno izolira vanjsku buku.

Moram priznati da WH (Over ear) pruzaju vecu razinu izolacije buke kada se slusalice upale bez pustanja muzike i samo stave preko usiju, nego WF (In ear) ali kada se upali muzika, razlike skoro pa ni nema.

Mana WF modela je ta da je touch senzor na svakoj slusalici vrlo mali pa zahtjeva privikavanje i pogadanje ali sa novim updateom moguce je dodijeliti i kontrolu glasnoce na jednu od njih, sto u pocetku nije bilo moguce. Unatoc tome, mana je sto su kontrole grupirane te ih nije moguce svojevoljno postaviti
Npr.:
Ambient sound control -> tap = Noise Canceling/Ambient Sound/Off
-> continue pressing = Quick Attention
Playback control -> tap = Play/Pause
-> double tap = Next Song
-> triple tap = Previous song
-> Continue Pressing = Launch the Voice Assist
Volume Control -> Tap = Raise the volume
-> Continue Pressing = Lower the Volume

Po meni bi bilo idealno kada bi mogao kombinirati na jednoj:
Tap = Raise the volume
Double tap = Lower the Volume
Continue Pressing = Quick Attention
dok na drugoj odgovara preset Playback control. Nadam se da ce sa buducim nadogradnjama i to omoguciti.

Ako neko ima jos kakvih pitanja oko njih, slobodno pisite.
p3c3k je offline   Reply With Quote