Citiraj:
Autor silver_tip
Besposlen Pop ide i Jarice krsti... tako i te tvoje teorije urote zvuce, ne da je NE-dostojno Spilberga sto je usput svetogrdje da ga uopce spominjes u bilo kojem kontekstu vezano s tebom, nego ti napisano ima tezinu i argumente nesto slicno ovome
|
Vec je vidjeno da ti je citanje problematicno, pa do citanja s razumijevanjem nisi ni dosao, no, pokusat cu jos jednom polako...
Citiraj:
Vecina takvih shopova nema NISTA i roba ide "preknjizavanjem" od dobavljaca preko shopa do kupca.
|
I kakve to veze ima, nobelovce, s originalnom premisom?
Ja sam od tebe narucio 100 stickova. Hoces li ih ti drzati na lageru ili naruciti s AliExpressa, mene kao kupca uopce ne interesira. Kada ti istresem 200k kn i za 10 dana dobijem svoje stickove, vracam ti ih drugi dan raspakirane natrag i od tebe ocekujem novac natrag, sto mi evidentno zakon dopusta.
Drugim rijecima, bas zato sto ih nisi imao na lageru, kao trgovcu ti je nacinjena direktna steta. Mene nije briga kako ces ti operativno djelovati dalje. Bitno je da sada svakako imas visestruke probleme:
- kolicinu robe pomnozenu sa nabavnom cijenom na skladistu
- kolicinu robe koju vise ne mozes prodati kao novu cak niti u teoriji dok ne odradis odredjenu proceduru "prepakiravanja" ili kojecega, sto te kosta dodatne novce i vrijeme i minimalno stvara oportunitetne troskove (ne moras se truditi shvatiti ovo, nema veze...)
Imam neki lagani osjecaj da blagodat koja je dana meni kao kupcu vjerojatno nije dana trgovcu da istom mjerom moze vratiti proizvod distributeru. O eventualnim knjigovodstvenim peripetijama uopce sada niti necu, jer ih ionako ne bi shvatio.
I upravo iz tog razloga takvo tumacenje zakona za hrvatskog trgovca moze biti problematicno, sto i je sustina mojeg pitanja - ide li ovaj zakon na direktnu stetu trgovcu?
Ocekivano je da Links ili xyz doo s vise stotina milijuna kuna prihoda to proguta bez vecih zamaranja. Pitanje je samo zasto samo netko "veliki" to moze odraditi bez puno muke i glavobolje zato sto je kupac prepotentni idiot kojeg stiti zakon.
Evo ti tebi mozda blizi primjer - jasno mi je da kada narucis jabuke a dobijes banane, vratis to jer si dobio krivo. Ali da narucis jabuke i zakljucis unutar 14 da vise volis jesti govna (a burek je 7 kuna!), e jebiga sad, to mi vec nije jasno zasto bi trgovac patio zbog tebe.
Citiraj:
Sta se bojis online ugovorit kakav posao pa da ti kupac slucajno nakon 14 dana ne "vrati" muku programersku jer mu se ne svidja kak si smrljao neku stranicu u wordpressu ?
|
Osjecas li ovo sto se dogadja izmedju nas dvojice?
Da... Ta barijera srama sto si tako svojevoljno glup zaista je neprocjenjiva.