View Single Post
Staro 17.01.2020., 15:43   #259
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor hash Pregled postova
Bu-hu. Prilagodi se ili nemoj poslovati online.
Ne znam kakve veze ja imam s prilagodbom kada ne prodajem robu online, ne znam u kojem si ti hashu...

Citiraj:
Stvarno mislis kako bilo kakav veci proizvodjac nema ukalkuliranu ovu mogucnost i proceduru za taj scenarij, ili da mala firma koja preprodaje robu snosi trosak ovog scenarija?
Zaista nemam neko misljenje o tome. Pitao sam vrlo konkretno pitanje, dobio sam samo feedback nesigurnih nervoznih nadripisara.

Citiraj:
Autor panasonic Pregled postova
Kakvi tebi scenariji padaju na pamet...
Kakvi meni scenariji padaju na pamet, ni Spilberg ih ne bi mogao pretociti u kameru, ali pitanje je vrlo konkretno a odgovor je takakv kakav sam i ocekivao...

Targetiram shop, narucim 100 komada blister pakiranih skupih stickova, primjerice ovih od 512GB, trazim svojih ~200.000 kn natrag i vratim 100 stickova, netaknutih, ali s polomljenim pakiranjem (jer ga nikako drugacije ne mogu izvaditi vani).

I, kaj se onda dogadja u tom shopu? Imaju 100 stickova vrijednosti 200.000 kn koje (sada vise niti teoretski) ne mogu prodati pod nove, jer sam im razjebao ambalazu, i kakav problem sam stvorio trgovcu? Kako god okrenes, sve da i proizvodjac/distributer direktno moze odraditi prepakiravanje, poprilicno sam siguran da takav postupak sigurno nije bez ikakvog troska, makar u pogledu shipping&handling troskova.

Skaliraj si primjer na koje god brojeve hoces, ali poanta ostaje ista - đikanske fore vratit-cu-proizvod-jer-sam-malograđanski-idiot u principu kostaju iskljucivo trgovca, najopipljivije. Pa ako je to istina, onda je zakon u ovom segmentu pisan iskljucivo na trgovcevu stetu!

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote