17.01.2020., 14:37
|
|
Asshole
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Autor Elven
Zapravo još uvijek im se ide. Lažno oglašavanje najviše. Pod time mislim "bait & switch" (ono TV na super akciji, imamo 1 primjerak, Pevec style) kao i na "do 40% popusta", a zakon je jasno propisivao kada to smiju pisati, ako im je bar pola robe (koja je na popustu) na tih 40, a oni imaju većinu na 15-20...
Pa podizanje cijena prije najavljenih popusta i onda spuštanje cijena na -10%, a reklamiraš -30%...
Ne znam iz iskustva, ali mogu samo reći da nikada nisam čuo da je su dućani dobili po prstima zbog toga.
Nije postojalo nikakve zaštite kupaca u vezi povrata robe, pa se sve svodilo na dobru volju trgovca (začudo, u davna vremena je tu HG Spot uvijek maximalno izlazio u susret, barem meni). Nekad bi to bio nazad keš, nekad zamjena artikla za nešto drugo iz dućana, a nekada ni to...
Po pitanju povrata je bilo jako puno samovolje, danas je to uglavnom regulirano. Oglašavanje popusta je isto tako regulirano, ali se baš ne primjenjuje.
|
hrvati prije svega nisu svjesni svojih potrosackih prava, pa loseg trgovca trebaju kaznit kupci, a ne svemocna drzava...a sto se tiče zaštićenosti, kupac i potrosaci su zakonski bolje zasticeni nego u zapadu... online vraćanje bez pitanja 14 dana, garancija 3-5 godina... svugdje vani ima 1 god garancije, ostatak plati... drugo je to sto vani će trgovina sama izać u susret kupcu, ne treba im zakon da znaju da je svaki kupac bitan...
|
|
|