View Single Post
Staro 17.01.2020., 14:37   #256
nick praskaton
Asshole
Moj komp

nick praskaton's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor Elven Pregled postova
Zapravo još uvijek im se ide. Lažno oglašavanje najviše. Pod time mislim "bait & switch" (ono TV na super akciji, imamo 1 primjerak, Pevec style) kao i na "do 40% popusta", a zakon je jasno propisivao kada to smiju pisati, ako im je bar pola robe (koja je na popustu) na tih 40, a oni imaju većinu na 15-20...
Pa podizanje cijena prije najavljenih popusta i onda spuštanje cijena na -10%, a reklamiraš -30%...

Ne znam iz iskustva, ali mogu samo reći da nikada nisam čuo da je su dućani dobili po prstima zbog toga.

Nije postojalo nikakve zaštite kupaca u vezi povrata robe, pa se sve svodilo na dobru volju trgovca (začudo, u davna vremena je tu HG Spot uvijek maximalno izlazio u susret, barem meni). Nekad bi to bio nazad keš, nekad zamjena artikla za nešto drugo iz dućana, a nekada ni to...

Po pitanju povrata je bilo jako puno samovolje, danas je to uglavnom regulirano. Oglašavanje popusta je isto tako regulirano, ali se baš ne primjenjuje.

hrvati prije svega nisu svjesni svojih potrosackih prava, pa loseg trgovca trebaju kaznit kupci, a ne svemocna drzava...a sto se tiče zaštićenosti, kupac i potrosaci su zakonski bolje zasticeni nego u zapadu... online vraćanje bez pitanja 14 dana, garancija 3-5 godina... svugdje vani ima 1 god garancije, ostatak plati... drugo je to sto vani će trgovina sama izać u susret kupcu, ne treba im zakon da znaju da je svaki kupac bitan...
nick praskaton je offline   Reply With Quote