View Single Post
Staro 17.01.2020., 14:02   #255
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
U kojim to situacijama se dućanima išlo na ruku zadnjih 30 godina?

Meni je drago da mi kupci imamo više prava nego ikad prije, ali mi je isto žao da ćemo jednog dana ostati bez tih prava, jer se ista zloupotrebljavaju. Vraćanje telki poslije prvenstva ili naručivanja 5 pari tenisica pa vraćanje 4 para o trošku trgovca. Pa nisu trgovci i vendori debili.
Zapravo još uvijek im se ide. Lažno oglašavanje najviše. Pod time mislim "bait & switch" (ono TV na super akciji, imamo 1 primjerak, Pevec style) kao i na "do 40% popusta", a zakon je jasno propisivao kada to smiju pisati, ako im je bar pola robe (koja je na popustu) na tih 40, a oni imaju većinu na 15-20...
Pa podizanje cijena prije najavljenih popusta i onda spuštanje cijena na -10%, a reklamiraš -30%...

Ne znam iz iskustva, ali mogu samo reći da nikada nisam čuo da je su dućani dobili po prstima zbog toga.

Nije postojalo nikakve zaštite kupaca u vezi povrata robe, pa se sve svodilo na dobru volju trgovca (začudo, u davna vremena je tu HG Spot uvijek maximalno izlazio u susret, barem meni). Nekad bi to bio nazad keš, nekad zamjena artikla za nešto drugo iz dućana, a nekada ni to...

Po pitanju povrata je bilo jako puno samovolje, danas je to uglavnom regulirano. Oglašavanje popusta je isto tako regulirano, ali se baš ne primjenjuje.
Elven je offline   Reply With Quote