Eto, čini se da mene uvijek zapadnu loša iskustva sa internet trgovinama...
Prošle godine, krajem 12. mjeseca sam od Muziker-a naručio jedan gramofon (uz par sitnica), i platio sam ga 2,600kn. Narudžba je prošla dobro, pa čak i dostava na koju sam čekao ... malo se otegnulo zbog praznika ali eto i to je prošlo, i gramofon je stigao. Nitko sretniji od mene.
Nažalost, priča nema sretan kraj - nedugo kasnije, prvom prilikom kad sam imao slobodnog vremena da sjednem i poslušam ploču-dvije primjetio sam problem sa motorom. Gramofon je također imao sitni kvar na target light žaruljici, ali to nije nikako utjecalo na rad pa sam mislio to tako i ostaviti. Ali motor je ipak ključna stavka, i odlučim se napraviti reklamaciju, gdje dolazim do groznog zaključka - Muziker nema servis!!
Ne samo da nemaju servis, već nemaju ni garantni list, na što sam potpuno zaboravio kad sam otpakiravao kutiju. Nego, njihova politika kaže ovako - morate organizirati kurirsku dostavu (preuzimanje) i slanje natrag u Slovačku, gdje njihovo "stručno" osoblje bude ocijenilo o čemu je riječ. Opet, mislim si "ajde, dobro" ... kud sve pa i to, zar ne?
I tako ja ispunim čitav niz formulara i papira, te "naručim" kroz Muziker web stranicu preuzimanje gramofona sa moje adrese za 16.1.2020 (jučer), da ga GLS pokupi i odveze u Slovačku. Međutim, nitko nije došao. Čekam danas, 17. i OPET ništa. Pošaljem mail u Muziker i dobijem jednostavni odgovor da je navodno GLS poništio preuzimanje, jer smatraju da paket nije bio spreman za preuzimanje?!?
Pitanje se postavlja - kako bi GLS uopće mogao misliti ili znati da je paket spreman (ili nije spreman), osim ako ovi iz Muziker-a nisu nešto sprčkali ili stornirali zahtjev. Da stvar bude još gora, Muziker uopće nema službu za korisnike, već samo besplatni broj telefona na koji se nitko ne javlja! A sve druge reklamacije, narudžbe i pitanja rješava jedna jedina osoba, čije ime sad ne budem ovdje spominjao jer ionako nije relevantno za temu. Dakle, Muziker je firma od jedne osobe (barem ovdje, kod nas) koja onda prenosi zahtjeve i iskustva u Slovačku.
Sve u svemu, iskustvo sa Muziker-om je noćna mora. Da, istina je da imaju najniže cijene, ali dobro razmislite prije nego što kupite bilo što od njih - velika je vjerojatnost da (ako se predmet pokaže neispravnim) vam se ta kupovina bude obila o glavu.
Meni je zato sad ostao nov i ponovno zapakiran gramofon koji ide na Njuškalo. Uz malo sreće budem ga prodao za isto onoliko koliko sam ga i platio, pa si budem kupio nešto jeftinije u Ronis-u ili čak Sonus Art-u, koji nije moj favorit obzirom na visoke cijene. Ali jbg, bolje i to pa dobiješ pisano 2-godišnje jamstvo nego nogom u guzicu od Slovačke.