View Single Post
Staro 17.01.2020., 09:23   #249
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor mbed Pregled postova
Evo, ovo bih baš volio vidjeti. Pa da imamo bolji uvid u mišljenje inspektorata.
Čitam i ne vjerujem. Imamo mišljenje inspektorata, člana foruma koji tvrdi da je u suradnji s pravnicom "istjerao pravicu" i dobio puno povrat nazad, a i dalje se priča kako dućan ima pravo ne isplatiti puni iznos ako je artikl otvoren?

OK, naše pravo nije temeljeno na anglo-saksonskom, pa nemamo presedan, i svaki sud / inspektor može suditi / tumačiti po svom, ali opet...

Mene više fascinira ovdje zašto se toliko brani dućane? Dal se ovdje brani dućane ili su to neke osobne kontre pojedinim članovima foruma?

To što zakon ne ide na ruku dućanima, a jebga, nisu ni oni išli na ruku nama 30 godina, pa ste se plakali kak su dućani grozni. Sad kad nas zakon štiti, sad "jadni dućani".

I da, može netko naručiti cijeli lager, ali kad ga pokuša vratiti u roku 14 dana, ta tvrtka ima pravo angažirati svoje pravnike da ga u tome spriječi. Tvrdeći da je ta kupnja obavljena sa namjerom da se dućan upropasti, što je protivno duhu zakona. Oni tebi odbiju, vučete se po sudovima, ti imaš cijeli njihov lager za koji plaćaš skladište, zaštitare godinama dok traje taj sud...

Edit: Zaboravih na quote reći "I ja "
Elven je offline   Reply With Quote