View Single Post
Staro 16.01.2020., 22:47   #228
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Ne znam kaj zakon pise, ali to je suludo i treba mijenjati ako je tako. Ima hrpa proizvoda kojima je ambalaza nepovratno unistena nakon otvaranja i proizvodu je umanjena vrijednost ukoliko ga trgovac nakon toga vise ne smije prodavati pod novo, a svi znamo da nebi kupili vracenu robu osim u slucaju znacajnijeg popusta. Pa cak i da moze pod novo, rijetko bi tko to kupio sa razvaljenom ambalazom. Ako to nije definicija umanjenja vrijednosti, onda neznam sto je. Vecina trgovaca zasigurno nema dovoljno prostora u cijenama za amortizirati ovak nekaj, a iz vlastitog iskustva mogu reci da proizvodaci imaju mehanizme dokazivanja neispravnosti ili manjkavosti odredenih proizvoda koji su cesto komplicirani, dugi i skupi, pa se trgovcu vise isplati stetu pokrit iz svog dzepa cak i za neispravan proizvod, a kamoli da pokusas trazit povrat za nesto sto ti je neko vratio jer mu se ne svida, sa razvaljenom ambalazom. Ako si nesto kupio, otvorio, ne svida ti se, progutaj i prodaj ko rabljeno ili pristani na fer umanjenje cijene, meni je to logicno kao potrosacu. Ovo sto se pise je meni osobno suludo.