Mogu se priključiti klubu nezadovoljnih Terrex modelima. AX2R Mid GTX kupljene u Hervisu...pukle na mjestu gdje nikad nisam vidio tenisicu da puca, pogotovo ne nakon mjesec dana korištenja. Naravno, nisam račun mogao naći, pa su popravljane DIY metodama.
Razlike između istih modela za različita tržišta sam itekako osjetio kod Adidasa
1. "Pokazni modeli" koje su se prodavali u outletima i na tvorničkim rasprodajama (imam "tvornički" broj, pa sam često upecao takve unikatne za cca 150-200 kn) - tanki đonovi, loši spojevi i tanki sloj unutrašnjosti koji se odmah raspada
2. Hervis modeli - nešto bolji od ovih gore pokaznih, ali se i dalje brzo raspada
3. Standardni domaći modeli iz trgovina - prosjek
4. Uvoz izvana - traje godinama
Imao sam preko 10 različitih Adidas Superstar modela. Hodam ko kauboj i derem vanjske dijelove pete, pa znam gdje će mi se prvo tenisice raspasti.
Ove pod 1 i 2 traju od 6 mjeseci do godine dana, 3 traju oko godine i pol do 2.
4. imam jedne koje sam custom naručio u USA (MiAdidas) prije 9 godina i do danas se rupa na džonu nije otvorila. Materijal nigdje nije puknuo. Da ih operem, izgledale bi kao nove. Nedavno sam naručio niske Terrex (Swift R2 GTX) s njemačkog Amazona i vidjet ću kako će se ponašati.
Domaći dućani mi služe za to da vidim koji mi broj treba. Ne vjerujem im više ništa.