View Single Post
Staro 16.01.2020., 13:03   #247
donkimizer
Registered User

Datum registracije: Feb 2019
Citiraj:
Autor VooDooZG Pregled postova
Baš to je i moja najveća dilema - da li bi uopće kaj dobio sa soundbarom jer sad trenutno imam Marantz stereo pojačalo milsim da je PM7001 i Bowerse CM1 na stalcima pravilno razmještene i udaljene od TV-a tak da je stage namješten odlično ( soba je cca 20 kvadrata i sjedim u centru zvuka i tv-a )..

E sad da li bi npr dobio nešto bolje ili više sa npr Samsung HW-Q80 soundbarom jer ovi CM1 su stvarno top zvučnici i kaj se tiče npr dubine bas-a i dinamike to kaj soundbar ima sub ništ mi ne znači jer ovi taj dio odrađuju fantastično ali opet soundbarovi su bolje namješteni za te efekte i sam EQ i to da npr pojačaju govor a smanje efekte i još 100 drugih stvar koje su u filmovima bitne odnosno različite u odnosu na klasično slušanje muzike ..

Ma jok, nije bolji...soundbarovi ti samo imaju DSP za virtualizaciju zvuka (lažni surround) i pojačanje dijaloga, a oboje su kompromisi. Ti ćeš iz para dobrih zvučnika imat odličan dijalog i filmsku audio traku i sve. Ako nemaš prvi krivac će ti bit akustika prostora.
A lošije smješten soundbar se ne može nositi s tvojim B&W-ima.
Čak i u pravom surround setupu, AV receiver ništa posebno ne dodaje, slušaš praktički sirove trake po defaultu.
donkimizer je offline   Reply With Quote