View Single Post
Staro 15.01.2020., 15:17   #221
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Ti ne bi imao nikakav problem, za puni (odnosno jednak) iznos, kupiti proizvod s "rasturenom" kutijom, i sa onom koja je nerazdjevicena?
Razglabate bezveze, niste u pravu, gotovo sam na sudu završio radi Apple watcha, imam brdo mailova i dokumenata koja dokazuju da sam u pravu.
Taj proizvod ne smije ići u prodaju kao novi više osim uz napomenu neke vrste.

Povratna logistika nema veze s krajnjim kupcem niti ga mora zanimati.
Što će trgovina napraviti s tim proizvodom, ne zanima me, niti me mora zanimati.

Ti po zakonu, ako nisi oštetio proizvod a kupljen je na daljinu, MORAŠ dobiti puni povrat novca, ostale điđe-miđe su fore da se odbije "raskid ugovora" što se protivi Zakonu o potrošačima.
Natezao sam se s i-styleom u ZG-u mjesec dana do kada nisam uključio pravnicu u razgovore, odjednom je voda na moj mlin išla.
Oni čak i imaju definiran cjenik u kojem stavljaju cijene koliko ti % vraćaju ovisno o njihovoj procjeni.
Što je ponovo, kompletno kontra Zakona o potrošačima.

Npr. USB, kupljen peko web-a je vakumiran u onu plastiku. Rasturena kutija do bola, jer je to jedini način da se dođe do njega. Vraćaš ga u dućan. Oni ti skidaju cijenu jer si iz kutije napravio salatu, i to štima?

Proizvod koji se vraća u roku 14 dana ne može ići na policu kao nov.

Osobno, ne bi imao nikakvog problema kupiti taj proizvod zbog kutije uz napomenu da je proizvod rabljen (bio on rabljen 1 sat ili 9 mjeseci), da mi se proda kao rabljen i da se snizi cijena.
I to što je cijena snižena nije moja briga. Zakon definira pravila, pravila su jasna.

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 15.01.2020. u 15:23.
Mommistake je offline   Reply With Quote