View Single Post
Staro 15.01.2020., 13:56   #4636
Hombre
Registered User

Datum registracije: Jan 2011
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Jesi siguran da imas ispravnu rezoluciju slozenu? Ovakve stvari se desavaju ako imas krivu rezoluciju...

Druga opcija je da se poigras sa skaliranjem (DPI Fix)...
http://windows10-dpi-fix.xpexplorer.com/ za pocetak pa vidi ako ti radi...

Pokušao sam i ne mogu se pohvaliti da vidm neku razliku.
Inače najljepše je što ponegdje font bude dobar dok negdje ne i to je najgori problem kada negdje radi, a negdje ne

Inače:
Start/Settings/System/Display pokazuje 1920x1080 kako treba i biti jer je monitor 23" i baš te rezolucije. Ponešto se razumijem u te fontove jer sam godinama radio grafičku pripremu tiska na Mac i PC i dan danas mi je ispod tipkovnice tipometar.
Sami Win u svojim Settings pokazuju pravi font i ispravno ga pokazuju ali Total Commander, Firefox... drugo još nisam ni gledao. Sami Firefox u Bookmarks ima nešto što slići na tanušni Times New Roman ali to se da izmjeniti u postavkama od Firefoxa i tek moram vidjeti kako će raditi.
Obzirom da sam se nainstalirao Windowsa jer PC imam od 1990. dok sam već 1992. brinuo o desetak računala u jednoj firmi gdje su na njima radili tek priučeni pa sam se nagledao svega i svačega ali ovako nešto zaista nikad nisam vidio.
Dobro. Nije greda. Najbolji prijatelj mi ima neku prastaru instalaciju, a 500Mbp/s i SSD čuda rade kad nešto veliko treba napraviti Update. Naravno da ih ima još koji bi mi rado ustupili svoje instalacijske ali već 4 godine ne izlazim iz kuće i jedino kad negdje idem je kad me vode u bolnicu.
Dobro sam se sjetio. I ti drugi imaju telefon
Kompjuter i browser su mi esencijalni jer već dugo vremena ne mogu gledati TV pa, na opću radost kontrolora koji me redovito godišnje posjećuju TV nemam, a nemam ni radio jer jednostavno TV ne mogu gledati ni radio slušati ali zato mogu ponekad satima monotono kucanje Anthorna na 60KHz ili DCF na 77,5 i kako to mogu prava je misterija. I mogu ponešto pogledati pa i pročitati na kompjuteru. Ne mogu plakati ni smijati se. U zadnjih 15 godina pokopao sam oca i majku da nisam suzu pustio. Spuštaju mi najdražu majku u grob, svi nariču, a ja ko da mi čitaš politički referat. Općenito na vijesti o nesrećama gdje se ljudi zgražaju potpuno sam neosjetljiv. Ne mogu čitati uključujući najdražeg Gospodara prstenova kojeg sam pročitao tisuću puta i to davno prije prije je snimljen film koji je po meni smeće, ne mogu čitati novine, postoje periodi kada nisam u stanju platiti režijske račune preko E bankinga nego molim brata da mi ih klasično plati, periodično ne osjećam glad i žeđ i da nije pismenog upozorenja da moram piti i jesti jer sam svjestan da bih inače umro, a kad bude još gore onda me brat hrani pire krompirom kao malu bebu. Ne zna čovjek što gubi dok ne izgubi.
I naravno opet zam zastranio ali koga svrbi taj se češe, a mene ćeše ko da imam buha ko čopor pasa lutalica.
Netko je tražio screenshot pa sam uzeo baš iz Firefox Help_a gdje je najbolje baš u samom textu vidljivo pa ga evo. Click image for larger version

Name:	Font.jpg
Views:	386
Size:	167.1 kB
ID:	21851

Akhmmm! Baš sam pogledao svoj attach i uopće ne liči na ono što vidim u stvarnosti na monitoru ali ako malo bolje pogledate tekst vidjet će te da su neka slova dijelom tamnija kao da je Bold dok je sam drugi dio slova svijetliji i onaj tamniji dio slova izgleda normalno dok oni svjetliji je nekako anorexičan..

Zadnje izmijenjeno od: Hombre. 15.01.2020. u 14:13.
Hombre je offline   Reply With Quote