Tema: Vino
View Single Post
Staro 14.01.2020., 22:22   #65
driftwood
Premium

driftwood's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor mdodig Pregled postova
Bok, zna li netko dobrog vinara kod kojeg se moze kupiti vrhunsko vino u rinfuzi po povoljnijoj cijeni od one u trgovini?
Zanimaju me plavci, babic, blatina...

Ja znam jedino ako te zanima vino iz Istre. Nažalost ovo što si naveo ne spada u tu kategoriju (a niti u ove cijene koje su se pisale ovdje).

Šta ste vi sve ovdje napisali...čovjek pita za vino, a vi "mene boli glava od toga, ali zato pijem pivo..."

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Iz rinfuze je. Nema troškova flaše, bricka, ambalaže, etikete, transporta, plasiranja na tržište, plaćanja reketa i slično

Natoče ti direktno iz inoksice, plati i furaj

Naravno, jer mu se grožđe samo obrezuje, čuva, bere...
Ti koji svoje vino prodaju u bescijenje ili ne valja ili ga ne cijene dovoljno. Ili, što je čest slučaj, imaju veliku količinu, a nemaju kome (nisu ga sposobni) prodati.

Spominjali ste drvene i inox bačve. To su na kraju dva različita vina.

Za napraviti vrhunsko vino u drvenoj bačvi ipak je potrebno puno više znanja.

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Metro je imao par puta na akciji Gospoja vrbničku žlahtinu

"Vrbničke žlahtine" ima više nego koliko je cijeli otok Krk dug i širok
Ali ipak, Gospoja je sasvim pristojno vino.

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Fali puno toga, gemišt i bambus su opće priznati i poznati po cijelom regionu a i šire, dok je lovranski ilitiga "crni gemišt" došao zadnjih par godina na području Rijeke i samo se tamo pije. A i za njega sam tek čuo prije nekih desetak godina.

Što podrazumijevaš pod "zadnjih par godina"?

I gdje si to čuo prije 10ak godina za lovranski? Gdje je bio do "zadnjih par godina"?

Citiraj:
Autor Gnjurac Pregled postova
Pa se pitam tko je ovdje lud?
Čovjek pita za vrhunsko vino a vi se raspisali o smetju.

Bez uvrede ali da bi pisali o vinu trebate ga poznavati što ovdje nije slučaj. Nije vino za svakoga, pogotovo ne za kokakoličare i fantastikuse. ;-)

Pije se na ure a ne na litre